Τα φιλαράκια

Στο δημοτικό σχολείο δοκιμαζόμασταν στην τέχνη της αφήγησης. Γράφαμε «Πώς πέρασα την Κυριακή». Θα διευκόλυνε πολύ αν οι Βατοπαιδινοί συνέτασσαν αντιστοίχως «Τι έκανα στη θητεία μου», γιατί κάπου έχουμε μπερδευτεί. Αιωρείται μια ιστορία, με ανταλλαγές γης, χαμένο χρήμα και ανυποψίαστους υπουργούς. Το σκάνδαλο είναι τόσο μακριά και οι ιαχές των κομμένων από τα ψηφοδέλτια τόσο δυνατές που χάνουμε το νόημα. Βρε μπας και δεν έχει σχέση κανένας κυβερνητικός και τους λασπώνουμε ημείς …

Στο δημοτικό σχολείο δοκιμαζόμασταν στην τέχνη της αφήγησης. Γράφαμε «Πώς πέρασα την Κυριακή». Θα διευκόλυνε πολύ αν οι Βατοπαιδινοί συνέτασσαν αντιστοίχως «Τι έκανα στη θητεία μου», γιατί κάπου έχουμε μπερδευτεί. Αιωρείται μια ιστορία, με ανταλλαγές γης, χαμένο χρήμα και ανυποψίαστους υπουργούς. Το σκάνδαλο είναι τόσο μακριά και οι ιαχές των κομμένων από τα ψηφοδέλτια τόσο δυνατές που χάνουμε το νόημα. Βρε μπας και δεν έχει σχέση κανένας κυβερνητικός και τους λασπώνουμε ημείς (τα ΜΜΕ) επειδή μας άφησαν έξω από τη μοιρασιά; Ο θυμωμένος Τσιτουρίδης, που κατέβηκε νυχτιάτικα στα κεντρικά για να ζητήσει τα ρέστα για τον αποκλεισμό του, μήπως αδικήθηκε; Ζητεί το πιο απλό, να κριθεί από τον λαό του, από τους ψηφοφόρους του. Το επιχείρημά του είναι ότι δεν έχει αποδειχτεί τίποτε σε βάρος του. Σέρνονται φήμες. Ο ίδιος είχε συντάξει κατάλογο με 24 παραπτώματα που του καταλόγιζαν οι δημοσιογράφοι ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι άσπιλος σαν το λευκό πιτσούνι.

Προσπερνάμε το άραχλο κεφάλαιο από τα χρόνια του Σάββα στη φοιτητική νεολαία της χούντας (αφού οι νεοδημοκράτες δεν είχαν πρόβλημα, εμάς δεν μας πέφτει λόγος). Πάμε απευθείας στα μεγαλεία της σταδιοδρομίας του βουλευτή. Εκλέγεται τσίμα τσίμα στο Κιλκίς, βλέποντας από μακριά την πλάτη του κ. Κ. Κιλτίδη. Το 2004 διορίστηκε υπουργός Γεωργίας. Δεν πρόλαβε να κρατήσει το λάβαρο κατά της μηδενικής διαφθοράς όταν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για έλασσον ατόπημα. Πίεσε για την παράνομη μετεγγραφή του παιδιού του από πανεπιστήμιο της περιφέρειας στο Πάντειο. Μια τέτοια κίνηση δεν βλάπτει την Ελλάδα αλλά όπως και να το κάνουμε δίνει δείγμα χαρακτήρος. Προτού κλείσει εξάμηνο εκτός Υπουργικού Συμβουλίου, αναβαθμίστηκε, πήγε στο Απασχόλησης και έκτοτε δεν έπαψε να απασχολεί την επικαιρότητα με τα χαΐρια του ή, για να είμαστε πιο δίκαιοι, με τα χαΐρια των κουμπάρων, των φίλων, των συνεργατών.

Να κάνουμε τη σούμα για να μην ξεχνιόμαστε. Οταν ο κ. Τσιτουρίδης παραιτήθηκε από το Γεωργίας δεν τον βάραινε τίποτε άλλο εκτός από την παράτυπη μετεγγραφή. Πήγε λοιπόν φρέσκος και ωραίος στο γκράντε υπουργείο Απασχόλησης, παίρνοντας από κοντά τα φιλαράκια του. Τότε λοι πόν τρεις από τον κύκλο των συνεργατών του κατηγορήθηκαν για το καρτέλ του γάλακτος. Ολοι έκαναν τους ανήξερους, χαρακτηρίζοντας συκοφαντικές τις κατηγορίες της ΜΕΒΓΑΛ. «Λάσπη» έλεγαν τότε αλλά καπάπιαν τις γλώσσες τους εφέτος την άνοιξη που καταδικάστηκαν ως μιζαδόροι. Το λευκό πιτσούνι της πολιτικής ζωής είχε στο μεταξύ διορίσει τους κολλητούς του σε καλές θέσεις. Στο ΔΣ του ΙΚΑ και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εqual. Μόλις άρχισε ο κόσμος να μιλά και να ψάχνει, ο κ. Τσιτουρίδης επικοινώνησε με το Εθνικό Τυπογραφείο ώστε να μπλοκάρει τη δημοσίευση της απόφασης για τον διορισμό της παρέας. Δεν κατάφερε όμως να κουκουλώσει τις σχέσεις και τις αβάντες που έκανε.

Συνεχίζουμε την εξιστόρηση. Οσο ήταν στο Απασχόλησης ξέσπασε το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα. Ενας άλλος δικός του άνθρωπος είχε τεθεί επικεφαλής του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων. Εκείνος ήταν που αγόρασε το υπερτιμολογημένο ομόλογο κάνοντας ζημιά 10 εκατ. ευρώ. Κατηγορήθηκε για τα κακουργήματα της απάτης και της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Για να τα λέμε όλα, προ ημερών αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους καθώς έπεισε ότι χειραγωγήθηκε. Αρα μέχρι στιγμής έχουμε μιλήσει για συνεργάτες, για επιλεγμένα στελέχη που αποδείχτηκαν απατεώνες και ανεπαρκείς (τους χαρακτηρισμούς πιστοποιούν δικαστικές αποφάσεις). Για όλα τα παραπάνω δεν ίδρωσε το αφτί του κ. Τσιτουρίδη. Αναγκάστηκε όμως να παραιτηθεί από την κυβέρνηση για δεύτερη φορά όταν άλλος κοντινός του άνθρωπος, για τον οποίο είχε θεσπίσει ειδική θέση στο υπουργείο, βρέθηκε υπό τον έλεγχο εισαγγελέα για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000. Ο συνεργάτης είχε λάμψει στη χειραγώγηση μετοχών.

Ο κ. Τσιτουρίδης δεν είναι λοιπόν Βατοπαιδινός, είναι κάτι παραπάνω. Η επικοινωνία που είχε με τους καλογήρους από μόνη της δεν πιστοποιεί τίποτε, ούτε την παραχώρηση της Βιστωνίδας ούτε του ολυμπιακού ακινήτου που κατέληξε σε κύπριους επιχειρηματίες. Ο κ. Τσιτουρίδης απεπέμφθη επειδή δεν έκανε καλό κάστινγκ συμβούλων. Οποιος δεν διαλέγει άξιους συνεργάτες καίγεται. Ισχύει για τον υπουργό, ισχύει και για τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk