Διπλό ορόσημο

Το Facebook φτάνει τους 300 εκατ. χρήστες και αρχίζει να κερδίζει χρήματα

Το Facebook έφτασε τους 300.000 εκατομμύρια χρήστες και κερδίζει πλέον αρκετά χρήματα ώστε να καλύπτει τα έσοδά του, ανακοίνωσε ο ιδρυτής της υπηρεσίας. Μέχρι πρόσφατα η εταιρεία δεν περίμενε να φτάσει σε αυτό το οικονομικό ορόσημο πριν το 2010.

Το Facebook έφτασε τους 300.000 εκατομμύρια χρήστες και κερδίζει πλέον αρκετά χρήματα ώστε να καλύπτει τα έξοδά του, ανακοίνωσε ο ιδρυτής της υπηρεσίας.

Από το οικονομικό τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο η εταιρεία παρουσιάζει «θετική ροή μετρητών», γράφει στο επίσημο ιστολόγιο του Facebook το τρομερό παιδί Μαρκ Ζούκερμπεργκ. «Αυτό είναι σημαντικό για εμάς καθώς δίνει στο Facebook την προοπτική να μια ανεξάρτητη υπηρεσία μακροπρόθεσμα» επισημαίνει.

Μέχρι πρόσφατα η εταιρεία δεν περίμενε να φτάσει σε αυτό το οικονομικό ορόσημο πριν από το 2010.

Η ανακοίνωση δεν σημαίνει πάντως ότι το Facebook είναι κερδοφόρο σύμφωνα με τα μέτρα που εφαρμόζουν οι περισσότερες επιχειρήσεις -τα έσοδα που απομένουν μετά την αφαίρεση των δαπανών αντισταθμίζονται από φόρους και άλλα έξοδα, διευκρινίζει το AFP.

Οι προοπτικές του κοινωνικού δικτύου είναι πάντως θετικές, δεδομένου ότι οι συνδρομητές του τριπλασιάστηκαν στα 300 εκατομμύρια σε διάστημα ενός έτους.΄

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε πάντως δηλώσει πρόσφατα ότι η είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο «απέχει ακόμα λίγα χρόνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk