Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Με εντυπωσιακό τρόπο επανήλθε την Τρίτη πάνω από τις 2.500 μονάδες ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημείωσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος είχε δεχθεί πιέσεις στην αρχή της εβδομάδας. Θετικά για την αγορά λειτούργησε το κλείσιμο της Wall Street τη Δευτέρα, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε ήπιους ρυθμούς. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος κινήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος, έκλεισε λίγο χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας στις 2.

Με εντυπωσιακό τρόπο επανήλθε την Τρίτη πάνω από τις 2.500 μονάδες ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημείωσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος είχε δεχθεί πιέσεις στην αρχή της εβδομάδας. Θετικά για την αγορά λειτούργησε το κλείσιμο της Wall Street τη Δευτέρα, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε ήπιους ρυθμούς.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος κινήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος, έκλεισε λίγο χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας στις 2.531,94 μονάδες, με κέρδη 2,59%. Από τους επί μέρους βασικούς δείκτες, ο FΤSΕ 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,76%, ο FΤSΕ 40 της μεσαίας είχε άνοδο 1,92%, ενώ ο Small Cap της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε κέρδη 1,81%.

Χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος που επικράτησε στο ΧΑ είναι το γεγονός ότι όλοι οι κλαδικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο.

Στην κορυφή των αποδόσεων βρέθηκαν η Υγεία, η τεχνολογία, τα τρόφιμα και ποτά, τα ταξίδια και η αναψυχή, και οι τράπεζες. Στον αντίποδα, τα μικρότερα κέρδη κατέγραψαν το εμπόριο, τα διυλιστήρια, οι βιομηχανίες και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Οσον αφορά το ισοζύγιο θετικών- αρνητικών μετοχών, από τους 267 τίτλους που έκαναν πράξη, οι 172 ενισχύθηκαν, οι 57 υποχώρησαν και οι 38 παρέμειναν αμετάβλητοι. Αυξημένη σε σχέση με χθες ήταν η αξία των συναλλαγών, η οποία προσέγγισε τα 236 εκατ. ευρώ. Σε έκθεσή της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι όσο πλησιάζει η 4η Οκτωβρίου, υπάρχουν αβεβαιότητες που διατηρούνται και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό επιτείνουν τη στάση αναμονής των ξένων χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, μία από αυτές τις αβεβαιότητες φαίνεται με σαφήνεια ότι αφορά την ανάδειξη- ή μη- αυτοδύναμης κυβέρνησης που θα αποτρέψει τον «εγκλωβισμό» της χώρας σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων.

Μετοχές
* Μarfin Ρopular Βank: Με θετικό μάτι είδε η αγορά την απόφαση της τράπεζας να παραμείνει η έδρα της στην Κύπρο, αφού τα «βρήκε» με την κεντρική τράπεζα της χώρας. Η μετοχή έκλεισε στο υψηλό ημέρας των 2,48 ευρώ, με κέρδη που πλησίασαν το 5%. Συνολικά άλλαξαν χέρια περισσότερες από 2 εκατ. μετοχές. * ΟΤΕ: Υποτονική για τα δεδομένα της ανοδικής τάσης της αγοράς ήταν η συμπεριφορά της μετοχής του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κατέγραφε μικρές απώλειες. Τελικά έκλεισε σε θετικό έδαφος με άνοδο 1,62%, στα 11,32 ευρώ. Οι επενδυτές που έχουν πιστέψει στη μετοχή ακόμη περιμένουν μια «δυνατή» κίνηση.

* Εθνική Τράπεζα: Ανέκαμψε ο τίτλος του τραπεζικού ομίλου μετά τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση. Εκλεισε στα 22,36 ευρώ, με άνοδο 2,10%. Συνολικά διακινήθηκαν περισσότερα από 2,7 εκατ. τεμάχια, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ τουλάχιστον οκτώ συνεδριάσεων.

* Ιntracom: Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος της τεχνολογικής μετοχής, η οποία πλησιάζει προς τα 2 ευρώ. Χθες έκλεισε με κέρδη 7,51%, στα 1,86%, σε μία ημέρα όπου όλες οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη κατέγραψαν υψηλά κέρδη (Ιntrakat, Ιntralot, Ηellasonline).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk