Ενα βήμα πριν από το λουκέτο η Μαξίμ

Oύτε το άτοκο δάνειο ύψους 500.000 ευρώ του βασικού της μετόχου κ. Κ. Περτσινίδη, το οποίο δόθηκε το καλοκαίρι, δεν βοήθησε τη ΜαξίμΠερτσινίδης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας καθώς οι παραγγελίες του βαφείου-φινιριστηρίου συνέχισαν να βαίνουν μειούμενες, ενώ παράλληλα η επιχείρηση βρέθηκε αντιμέτωπη και με «φέσια» άνω του 1 εκατ. ευρώ. Με αφορμή την επίσχεση εργασίας των περίπου 120 εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας και τη διακοπή της παραγωγής, η διοίκηση ενημέρωσε …

Ενα βήμα πριν από το λουκέτο η Μαξίμ | tovima.gr

Oύτε το άτοκο δάνειο ύψους 500.000 ευρώ του βασικού της μετόχου κ. Κ. Περτσινίδη, το οποίο δόθηκε το καλοκαίρι, δεν βοήθησε τη ΜαξίμΠερτσινίδης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας καθώς οι παραγγελίες του βαφείου-φινιριστηρίου συνέχισαν να βαίνουν μειούμενες, ενώ παράλληλα η επιχείρηση βρέθηκε αντιμέτωπη και με «φέσια» άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την επίσχεση εργασίας των περίπου 120 εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας και τη διακοπή της παραγωγής, η διοίκηση ενημέρωσε το Χρηματιστήριο ότι η άρνηση της βασικής πιστώτριας τράπεζας να χορηγήσει νέο δάνειο δεν δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να «επανέλθει στην ομαλότητα» και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το λουκέτο τη στιγμή που «οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας (τράπεζες, προμηθευτές και προσωπικό) δεν ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ, ενώ τα περιουσιακά στοιχείαξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ».

Οπως αναφέρει η εταιρεία, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το προσωπικό της είναι περίπου 220.000 ευρώ. Αφορά το σύνολο του Ιουλίου, μέρος του Αυγούστου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 600.000 ευρώ και αφορούν τη μη καταβολή υποχρεώσεων προς τη ΔΕΗ, τα ασφαλιστικά ταμεία και το προσωπικό.

«Το αρνητικό κλίμα στην οικονομία είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του όγκου παραγγελιών της εταιρείας, ενώ παράλληλα την ίδια περίοδο αυξήθηκαν οι επισφάλειες. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο η εταιρεία έχασε 1.000.000 ευρώ από ακάλυπτες επιταγές, που συνέτειναν στην επιδείνωση της ήδη δύσκολης κατάστασης. Η άρνηση των τραπεζών να προεξοφλούν τις επιταγές πελατείας και η αύξηση του πλαφόν παρακράτησης αυτών που έφθασε στο 20% της αξίας τους οδήγησαν στην αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της. Παράλληλα οι προσπάθειες για τη σύναψη δανείου με την πιστώτρια τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η εταιρεία μας απέβησαν άκαρπες, μια και από την πλευρά της τράπεζας υπήρξε απροθυμία για νέα σύμβαση δανείου. Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έκανε ενέργειες για τη σύναψη δανείου με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κάνουν τη συνέχεια αυτή μη δυνατή» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε επιστολή της εταιρείας προς το ΧΑ όπου περιγράφεται η δεινή χρηματοοικονομική της θέση.

Η διοίκηση είχε αποφασίσει στις αρχές του καλοκαιριού να κλείσει το εργοστάσιο για έναν χρόνο ώσπου να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες στην αγορά, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη να περιμένουν να δουν πώς θα κινηθούν οι παραγγελίες του Σεπτεμβρίου, οι οποίες όμως δείχνουν πτώση άνω του 70% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk