Ο Φιντέλ έχασε έναν «μπαρμπούδο»

ΑΒΑΝΑ. Ο Φιντέλ Κάστρο μπορεί να έχει αναρρώσει σε σημαντικό βαθμό από την ασθένειά του, αλλά ένας από τους στενότερους συνεργάτες του από τον καιρό της επανάστασης κατά του δικτάτορα Μπατίστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κούβας Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε, «έφυγε» προχθές στα 82 του χρόνια από καρδιακή προσβολή. Αραίωσαν έτσι ακόμη περισσότερο οι τάξεις των εν ζωή «μπαρμπούδος», των «γενειοφόρων» επαναστατών της ιστορικής παλαιάς φρουράς του καθεστώτος. Δεκάδες χιλιάδες …

Ο Φιντέλ έχασε  έναν «μπαρμπούδο» | tovima.gr

ΑΒΑΝΑ. Ο Φιντέλ Κάστρο μπορεί να έχει αναρρώσει σε σημαντικό βαθμό από την ασθένειά του, αλλά ένας από τους στενότερους συνεργάτες του από τον καιρό της επανάστασης κατά του δικτάτορα Μπατίστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κούβας Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε, «έφυγε» προχθές στα 82 του χρόνια από καρδιακή προσβολή. Αραίωσαν έτσι ακόμη περισσότερο οι τάξεις των εν ζωή «μπαρμπούδος», των «γενειοφόρων» επαναστατών της ιστορικής παλαιάς φρουράς του καθεστώτος.

Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί βετεράνοι συμπολεμιστές του, παρακολούθησαν χθες την κηδεία του πρώην οικοδόμου και ήρωα της επανάστασης στην περίφημη πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, υπό τη σκιά της γνωστής υπερμεγέθους μορφής του συναγωνιστή του Τσε Γκεβάρα. Ο ηγέτης της χώρας Ραούλ Κάστρο , σκυθρωπός, απέθεσε ένα ροζ τριαντάφυλλο μπροστά στη φωτογραφία του εκλιπόντος- η σορός του οποίου αναμένεται να ταφεί σήμερα στο Μαυσωλείο των Επαναστατών, στη Σιέρα Μαέστρα.

Ο 83χρονος Φιντέλ αποχαιρέτισε τον σχεδόν ισόβιο φίλο του με ένα γραπτό μήνυμα στην εφημερίδα «Granma». «Είχα το προνόμιο να τον γνωρίζω. Ηταν ένας νεαρός μαύρος, ένας μαχητικός εργάτης». Εμπάργκο και από τον Ομπάμα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τελικά την επέκταση του εμπάργκο στην Κούβα,παρά τις εκκλήσεις εκείνων που τον προέτρεπαν να συνεχίσει την πολιτική ελάφρυνσης των κυρώσεων. Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε ότι «είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ» να μην προβεί σε άρση του εμπάργκο τον επόμενο χρόνο.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk