Γιατί μιλούν για υποτονική διαδικασία οι πολιτικοί αναλυτές

Το ντιμπέιτ άρχισε στις 20.30 (τοπική ώρα) και κράτησε μιάμιση ώρα. Ως προς τη διαδικασία, οι δύο μονομάχοι «γρονθοκοπούνται» φραστικά με αφορμή ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων από τα μεγάλα κανάλια:τα δύο δημόσια (ΑRD και ΖDF) και τα δύο ιδιωτικά (RΤL και SΑΤ1). Η θεματολογία ήταν προκαθορισμένη. Αλλά οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να υποβάλλουν κατά το δοκούν κριτικές ερωτήσεις, όπως και έκαναν. Οι περισσότεροι αναλυτές δεν φάνηκαν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Η κριτική …

Το ντιμπέιτ άρχισε στις 20.30 (τοπική ώρα) και κράτησε μιάμιση ώρα. Ως προς τη διαδικασία, οι δύο μονομάχοι «γρονθοκοπούνται» φραστικά με αφορμή ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων από τα μεγάλα κανάλια:τα δύο δημόσια (ΑRD και ΖDF) και τα δύο ιδιωτικά (RΤL και SΑΤ1). Η θεματολογία ήταν προκαθορισμένη. Αλλά οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να υποβάλλουν κατά το δοκούν κριτικές ερωτήσεις, όπως και έκαναν.

Οι περισσότεροι αναλυτές δεν φάνηκαν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Η κριτική τους αφορά:

* Το υποτονικό στυλ της αντιπαράθεσης που προκάλεσε μαζική «απόδραση» του ενός τρίτου των τηλεθεατών (21 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το 2005 το ντιμπέιτ Σρέντερ- Μέρκελ, «μόλις» 14 εκατομμύρια αυτό της Κυριακής).

* Τη «δικτατορία» των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Απαγόρευσαν στα άλλα μέσα ενημέρωσης και τη συμμετοχή και την αναμετάδοση. * Τη συμμετοχή μόνο των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων, αν και τα τρία «μικρά» κοινοβουλευτικά κόμματα εκπροσωπούν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 40% των ψηφοφόρων.

* Τον «δυσανάλογα μεγάλο αριθμό των δημοσιογράφων» (τέσσερις) έναντι των πολιτικών (δύο).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk