Παράδοση Χριστοφοράκου στα «χαρτιά»

Η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου ενέκρινε χθες την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Η έγκριση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη σχετική απόφαση του Εφετείου της πόλης, η οποία είχε ληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στη βάση του δεύτερου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ηellas (λόγω απάτης εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε συνάρτηση με την Ολυμπιάδα της Αθήνας). Η παράδοση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας, πρέπει να γίνει εντός 10 ημερών.

Παράδοση Χριστοφοράκου στα «χαρτιά» | tovima.gr

Η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου ενέκρινε χθες την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Η έγκριση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη σχετική απόφαση του Εφετείου της πόλης, η οποία είχε ληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στη βάση του δεύτερου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ηellas (λόγω απάτης εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε συνάρτηση με την Ολυμπιάδα της Αθήνας). Η παράδοση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας, πρέπει να γίνει εντός 10 ημερών. Προς τον σκοπό αυτόν θα ειδοποιηθούν οι ελληνικές αρχές για την παραλαβή του από το Μόναχο.

Η απόφαση αυτή είναι βεβαίως, προς το παρόν, μόνο στα «χαρτιά». Και αυτό επειδή η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου υπέβαλε χθες ένσταση κατά της παράδοσης στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης. «Δεν θα τον παραδώσουμε ξαφνικά. Θα περιμένουμε πρώτα το πράσινο φως από την Καρλσρούη» βεβαιώνει ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας Αλφονς Ομπερμάγερ. Και αυτό το «φως», δηλαδή η σχετική απόφαση, μπορεί να ληφθεί ύστερα από μήνες- και πάντως όχι πριν από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk