Στη Νέα Υόρκη το θέμα της Αμμοχώστου

O πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι πάει στη Νέα Υόρκη για να ζητήσει την άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου και ότι εξασφάλισε την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν πως το θέμα της Αμμοχώστου θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν. Ο κύπριος πρόεδρος μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και στις 23 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον κ. Μπαν Κι Μουν. Αποκάλυψε ότι απέστειλε και επιστολή προς …

Στη Νέα Υόρκη  το θέμα της Αμμοχώστου | tovima.gr

O πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι πάει στη Νέα Υόρκη για να ζητήσει την άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου και ότι εξασφάλισε την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν πως το θέμα της Αμμοχώστου θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν.

Ο κύπριος πρόεδρος μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και στις 23 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον κ. Μπαν Κι Μουν.

Αποκάλυψε ότι απέστειλε και επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα, η οποία, όπως είπε, «συνοδεύθηκε και με διαβήματα σε ξεχωριστές χώρες που διατηρούν καλές σχέσεις με την Τουρκία, ούτως ώστε να προβούν με τη σειρά τους σε διαβήματα για να συναινέσει η Τουρκία να επιστρέψει την Αμμόχωστο στους νόμιμους κατοίκους της».

Πληροφορίες από τη Λευκωσία αναφέρουν ότι πολύ πιθανόν στις 27 Σεπτεμβρίου να υπάρξει και συνάντηση του κ. Μπαν Κι Μουν και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται στη Νέα Υόρκη να συγκληθεί σύσκεψη στα Ηνωμένα Εθνη για να αξιολογηθούν οι απευθείας διαπραγματεύσεις.

Πιέσεις όμως ασκεί και η Αγκυρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτουγλου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να ασκήσει πιέσεις προς τη Λευκωσία ώστε να υπάρξει συμβιβασμός στις απευθείας διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk