Η εισβολή των «μητσοτακικών» στη… Ρηγίλλης

«Εισβολή» των «μητσοτακικών» στελεχών με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας πολλαπλά ερωτήματα στα σκληροπυρηνικά μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας. Αμήχανα στελέχη του «καραμανλικού» συστήματος διαπιστώνουν την… επιστροφή στα κομματικά δρώμενα ανθρώπων που ασκούσαν κομβικό ρόλο στη ΝΔ την εποχή όπου πρόεδρός της ήταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ.Μητσοτάκης.

Η εισβολή των «μητσοτακικών» στη… Ρηγίλλης | tovima.gr

«Εισβολή» των «μητσοτακικών» στελεχών με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας πολλαπλά ερωτήματα στα σκληροπυρηνικά μέλη της «καραμανλικής» πτέρυγας. Αμήχανα στελέχη του «καραμανλικού» συστήματος διαπιστώνουν την… επιστροφή στα κομματικά δρώμενα ανθρώπων που ασκούσαν κομβικό ρόλο στη ΝΔ την εποχή όπου πρόεδρός της ήταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ.Μητσοτάκης. «Παραδώσαμε την εξουσία και δεν το ξέρουμε» έλεγαν με εμφανή ανησυχία για την «επόμενη ημέρα» στη ΝΔ «καραμανλικά στελέχη». Πιο ψύχραιμοι έμπειροι κομματικοί παράγοντες μιλούσαν για «αλλαγή εποχής» και διευκρίνιζαν ότι η αναμενόμενη ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές επιφέρει ανατροπή των συσχετισμών και στο εσωκομματικό πεδίο.

Η πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή από το 1997, οπότε εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, οδήγησε στη Ρηγίλλης έμπειρα στελέχη με πολιτικές αναφορές στην οικογένεια Μητσοτάκη και τα οποία θεωρούνται υποστηρικτές της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη . Αυτή η ιδιαίτερα έντονη ενεργοποίηση των «μητσοτακικών» δεν είχε γίνει σε καμία προηγούμενη αναμέτρηση από την ημέρα εκλογής του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ και ως εκ τούτου προκάλεσε αίσθηση.

Στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου (στην Ομόνοια), όπου και στεγάζεται η συντριπτική πλειονότητα των γραμματειών του κόμματος, τα κομματικά στελέχη ξαφνιάστηκαν, βλέποντας πρώην πανίσχυρα μέλη του κόμματος με «μητσοτακικό» παρελθόν να βρίσκονται στο κόμμα και να αναλαμβάνουν ρόλους με αφορμή την προεκλογική περίοδο. Και δεν ήταν στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην «ομάδα» της κυρίας Μπακογιάννη, αλλά έχουν συνδέσει τα περισσότερα και πιο ενεργά χρόνια της κομματικής πορείας τους με τον κ. Μητσοτάκη και την εποχή της κομματικής παντοκρατορίας του.

Σ ύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν στα γραφεία της ΝΔ για να αναλάβουν ειδικούς ρόλους, εν όψει των βουλευτικών εκλογών, στον οργανωτικό και συνδικαλιστικό τομέα καθώς και στον τομέα της αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων στελέχη με «μητσοτακικές» αναφορές όπως ο κ. Γ. Βαρδαλάκης (γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Δ. Αβραμόπουλου και γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος του κόμματος). Ο κ. Κυρ. Στεφανάκος (πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου και υπεύθυνος του Τομέα Ημέρας Εκλογών παλαιότερα), ο κ. Κυρ. Γριβέας (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας»), οι κκ. Θ.Μπεχράκης (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων) και Διον. Μπεχράκης (πρόεδρος ΟΛΠ), κ.ά.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι «καραμανλικοί» στον καθαρόαιμο «μητσοτακικό» κ. Αντ. Σγαρδέλη, σύμβουλο του κ. Καραμανλή ο οποίος κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Σταθάτου όπου βρίσκονται οι περισσότεροι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι. Ο κ. Σγαρδέλης έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της ΝΔ την περίοδο 1989-1992 επί προεδρίας Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον επιστράτευσε το 1987 για να αναλάβει τον συντονισμό των συγκεντρώσεων του κόμματος, ως «συγκεντρωσιάρχης», ενώ και ο κ. Καραμανλής του είχε αναθέσει το 2000 την κινητοποίηση των ετεροδημοτών. Την περίοδο 1989-1992 μαζί με τον κ. Θ. Μπεχράκη και τον κ. Κ. Γριβέα αποτελούν την «ισχυρή τριπλέτα» και σε αυτές τις εκλογές θα έχει την ευθύνη της Θεσσαλονίκης, όπου «παιχνίδι» για την κυρία Μπακογιάννη κάνει το μέλος της ΚΕ της ΝΔ κ. Λ.Φάκας με την πολύτιμη στήριξη του άλλοτε «καραμανλικού» κ. Ι. Τουσιάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk