Αλ. Τσίπρας «Συνταγές λιτότητας με διαφορετικό περιτύλιγμα»

Συνταγές σκληρής λιτότητας, που μεταθέτουν το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης στους ασθενέστερους, χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας την πολιτική που εξήγγειλαν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Κ. Καραμανλής και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Η διαφορά ήταν, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ότι ενώ ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε «το πακέτο των κοινωνικά ανάλγητων μέτρων του χωρίς περιτύλιγμα» , ο πρόεδρος του…

<b>Αλ. Τσίπρας </b> «Συνταγές λιτότητας με διαφορετικό περιτύλιγμα» | tovima.gr

Συνταγές σκληρής λιτότητας, που μεταθέτουν το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης στους ασθενέστερους, χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας την πολιτική που εξήγγειλαν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Κ. Καραμανλής και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Η διαφορά ήταν, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ότι ενώ ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε «το πακέτο των κοινωνικά ανάλγητων μέτρων του χωρίς περιτύλιγμα» , ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα «με περιτύλιγμα συμπόνιας» .

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου η ΝΔ προαναγγέλλει «πάγωμα» μισθών, ενώ το ΠαΣοΚ από την άλλη προαναγγέλλει επί της ουσίας «ένα τριετές πρόγραμμα λιτότητας», τη στιγμή που «θεωρεί ως προοδευτική πρόταση την αύξηση του βασικού μισθού ενός αποφοίτου υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά 30 λεπτά την ημέρα». Επιπλέον εξήγησε ότι δεν υπάρχουν προγραμματικές προϋποθέσεις συνεργασίας με το ΠαΣοΚ.

Τοουσιαστικό ζήτημα είναι να υψωθεί μια ασπίδα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τους οικονομικά ασθενέστερους υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν είναι εφικτό να έχουμε έξοδο από την κρίση χωρίς προστασία της απασχόλησης, χωρίς πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας, χωρίς αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας. Οι δύο στρατηγικές, τα δύο «πακέτα» πολιτικής, ΝΔ και ΠαΣοΚ, επεσήμανε ο κ. Ι. Δραγασάκης, δεν είναι ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά. «Δεν χωρίζονται με σινικά τείχη. Μπορεί στην πορεία του χρόνου το ένα “πακέτο” να μετεξελιχθεί στο άλλο. Θυμίζω, για να μην ακουστεί αυθαίρετη αυτή η εκτίμηση, ότι και στο παρελθόν, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα τις εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Οι ιδιωτικοποιήσεις όμως έγιναν κυρίως από τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ» σημείωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk