«Τα κόμματα γνωρίζουν το πρόβλημα»

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά ο Αλμούνια επιμένει. Ο ισπανός επίτροπος, παρουσιάζοντας χθες τις τακτικές τετραμηνιαίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αναφερόμενος στην Ελλάδα επανέλαβε ότι η δημοσιονομική της εξυγίανση εξακολουθεί να είναι το βασικό ζητούμενο και επισήμανε ότι όποιος και αν είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών θα πρέπει να προσέλθει στις 24 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για να εξηγήσει τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Αθήνα, καθώς και αυτά που θα υιοθετηθούν, ούτως ώστε να συρρικνωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 3% του ΑΕΠ το 2010.

«Τα κόμματα γνωρίζουν το πρόβλημα» | tovima.gr

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά ο Αλμούνια επιμένει. Ο ισπανός επίτροπος, παρουσιάζοντας χθες τις τακτικές τετραμηνιαίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αναφερόμενος στην Ελλάδα επανέλαβε ότι η δημοσιονομική της εξυγίανση εξακολουθεί να είναι το βασικό ζητούμενο και επισήμανε ότι όποιος και αν είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών θα πρέπει να προσέλθει στις 24 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για να εξηγήσει τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Αθήνα, καθώς και αυτά που θα υιοθετηθούν, ούτως ώστε να συρρικνωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 3% του ΑΕΠ το 2010. « Ολοι οι πολιτικοί ηγέτες και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πολύ καλά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τους » ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος στη συνέχεια προδιέγραψε ως εξής το χρονοδιάγραμμα των κοινοτικών συνεδριάσεων που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία:

* Μια πρώτη συζήτηση για την κατάσταση όλων των ευρωπαϊκών οικονομιών, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, θα διεξαχθεί, όπως είπε, στο άτυπο Συμβούλιο Εco/Fin που διεξαχθεί δύο μέρες πριν τις εκλογές στην Ελλάδα, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Αναλυτικότερη συζήτηση θα γίνει κατά πάσα

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk