Ηλεκτρονικά έστειλαν δηλώσεις πάνω από 1 εκ. φορολογούμενοι

Στροφή στις ηλεκτρονικές δηλώσεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω του συστήματος Τaxisnet παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Εφέτος υπεβλήθησαν συνολικά 718.108 ηλεκτρονικές δηλώσεις του εντύπου Ε1 από 1.036.395 φορολογούμενους πολίτες. Η αύξηση σε σχέση με το οικονομικό έτος 2008 είναι 23,93% και 69,44% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2007.

Στροφή στις ηλεκτρονικές δηλώσεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω του συστήματος Τaxisnet παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Εφέτος υπεβλήθησαν συνολικά 718.108 ηλεκτρονικές δηλώσεις του εντύπου Ε1 από 1.036.395 φορολογούμενους πολίτες. Η αύξηση σε σχέση με το οικονομικό έτος 2008 είναι 23,93% και 69,44% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2007. Τώρα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ξεκινήσει διασταυρώσεις στις δηλώσεις εκείνες που εμφανίζουν υπέρογκες δαπάνες. Αυτό διότι όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά δεν αποστέλλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά έγγραφα που συνοδεύουν τη δήλωση στην περίπτωση της χειρόγραφης υποβολής.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων κ. Δ. Αναγνωστόπουλο, «στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για βελτίωση των μηχανισμών και υποδομών του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης αποτελεί ο βαθμός αποδοχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του. Ορόσημο στην προσπάθεια αυτή αποτελεί το γεγονός ότι εφέτος επετεύχθη ο στόχος του 1 εκατομμυρίου πολιτών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος, η οποία διεθνώς αποτελεί έναν από τους πλέον διαδεδομένους δείκτες για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη». Οσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή, μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές υποβολές από φορολογουμένους που ανήκουν στις ΔΟΥ εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο ποσοστό αύξησης έφθασε το 32,89%. Οι υποβολές στον Νομό Θεσσαλονίκης παρουσίασαν αύξηση 23,99%, ενώ στον Νομό Αττικής το 16,99%.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές υποβολές από φορολογουμένους που ανήκουν στη ΔΟΥ Σερβίων Κοζάνης, στη ΔΟΥ Δερβενίου και στη ΔΟΥ Κέας. Συνολικά σε 15 ΔΟΥ παρουσιάστηκε αύξηση των ηλεκτρονικών υποβολών άνω του 100%, ενώ σε μόλις 19 παρουσιάστηκε μείωση. Οι ΔΟΥ με τους περισσότερους φορολογουμένους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους είναι η ΔΟΥ Καλαμαριάς (αύξηση 16,96%), η ΔΟΥ Χαλκίδας (αύξηση 23,81%) και η ΔΟΥ Αμαρουσίου (αύξηση 22,16%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk