ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Μετέωρες λόγω εκλογών οι θεατρικές επιχορηγήσεις

Την πρώτη δόση της επιχορήγησης για τη θεατρική περίοδο 2008-2009 περιμένουν από το υπουργείο Πολιτισμού οι επιχορηγούμενοι θίασοι, οι οποίοι φαίνεται να αγωνιούν- και δικαιολογημένα, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Ο χρόνος που περνά λειτουργεί εναντίον τους, καθώς όσο πλησιάζουμε προς την 4η Οκτωβρίου τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα και η υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει την περασμένη άνοιξη ο κ. Αντώνης Σαμαράς μοιάζει να μένει μετέωρη. Εχοντας λάβει την τελευταία δόση της επιχορήγησης για τη σεζόν 2007-2008, οι επιχορηγούμενοι, που είχαν αποκληθεί «ιστορικοί» από τον κ.

Μετέωρες λόγω εκλογών οι θεατρικές επιχορηγήσεις | tovima.gr

Την πρώτη δόση της επιχορήγησης για τη θεατρική περίοδο 2008-2009 περιμένουν από το υπουργείο Πολιτισμού οι επιχορηγούμενοι θίασοι, οι οποίοι φαίνεται να αγωνιούν- και δικαιολογημένα, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Ο χρόνος που περνά λειτουργεί εναντίον τους, καθώς όσο πλησιάζουμε προς την 4η Οκτωβρίου τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα και η υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει την περασμένη άνοιξη ο κ. Αντώνης Σαμαράς μοιάζει να μένει μετέωρη. Εχοντας λάβει την τελευταία δόση της επιχορήγησης για τη σεζόν 2007-2008, οι επιχορηγούμενοι, που είχαν αποκληθεί «ιστορικοί» από τον κ. Μιχάλη Λιάπη , περίμεναν την πρώτη δόση με την άφιξη του φθινοπώρου. Αλλά τους πρόλαβαν οι εκλογές.

Αν και δεν έχουν επικοινωνήσει με τον υπουργό Πολιτισμού, πιστεύουν ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του και θα προχωρήσει στην εκταμίευση. Συνολικά η επιχορήγηση ανέρχεται σε 2,8 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι η πρώτη δόση θα έπρεπε να είναι το ήμισυ ή το ένα τρίτο του συνολικού ποσού, μοιρασμένο αναλόγως, στα θέατρα. Ωστόσο αν το ΥΠΠΟ είχε (έχει;) εγκαίρως δρομολογήσει την υπόθεση των επιχορηγήσεων, τότε τα χρήματα θα είχαν πάρει τον δρόμο προς το υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στα θέατρα. Και αυτό είναι που προκαλεί αγωνία στους θιασάρχες- ανάμεσά τους οι σκηνοθέτες Λευτέρης Βογιατζής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Διαγόρας Χρονόπουλος, Δημήτρης Τάρλοου, Ξένια Καλογεροπούλου, Αντώνης Αντύπας κ.ά.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των επιχορηγούμενων θιάσων στα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Στην πρώτη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, παρουσία του γενικού γραμματέα Θοδωρή Δραβίλλα, οι σκηνοθέτες Λευτέρης Βογιατζής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Διαγόρας Χρονόπουλος και ο ηθοποιός Δημήτρης Τάρλοου, ο κ. Σαμαράς είχε αναλάβει τις ευθύνες του και είχε δεσμευθεί για λύσεις. Στην επόμενη συνάντηση, όπου ήταν παρών και ο πρόεδρος του ΕΚΕΘΕΧ Γιώργος Δραγώνας, όλα φάνηκε να καταλήγουν σε θετικό αποτέλεσμα. Οι τόνοι έπεσαν και οι επιχορηγούμενοι θίασοι τελούσαν εν αναμονή των επιχορηγήσεων της σεζόν 2008-2009. Ακόμη τελούν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk