ατζέντα

«Τα τραγούδια της πατρίδας μου»είναι ο τίτλος των δύο συναυλιών που δίνει η Αγνή Μπάλτσα (φωτογραφία) απόψε και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Την ορχήστρα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Η διάσημη μεσόφωνος θα ερμηνεύσει τραγούδια κορυφαίων ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Βασίλης Τσιτσάνης, Μάνος Χατζιδάκις κ.ά. Ωρα έναρξης: 21.00 «Εthnic fusionστο Αίθριο από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τη Rambla και πάλι πίσω» είναι ο τίτλος της συναυλίας που δίνουν η Ελεονώρα Ζουγανέλη (φωτογραφία) και οι Ιmam Βaildi στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αίθριες νύχτες στο Αίθριο των Μουσών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΑΓΝΗ ΜΠΑΛΤΣΑ
Με Ξαρχάκο στο Ηρώδειο
«Τα τραγούδια της πατρίδας μου»είναι ο τίτλος των δύο συναυλιών που δίνει η Αγνή Μπάλτσα (φωτογραφία)

απόψε και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Την ορχήστρα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Η διάσημη μεσόφωνος θα ερμηνεύσει τραγούδια κορυφαίων ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Βασίλης Τσιτσάνης, Μάνος Χατζιδάκις κ.ά. Ωρα έναρξης: 21.00 ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Συναυλία μαζί με τους Ιmam Βaildi

«Εthnic fusionστο Αίθριο από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τη Rambla και πάλι πίσω» είναι ο τίτλος της συναυλίας που δίνουν η Ελεονώρα Ζουγανέλη (φωτογραφία) και οι Ιmam Βaildi στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αίθριες νύχτες στο Αίθριο των Μουσών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η δυναμική νεαρή ερμηνεύτρια συναντά ένα πειραματικό σχήμα που ξαφνιάζει ευχάριστα. Ωρα έναρξης: 21.00. Πληροφορίες στο τηλ. 210 7282.000.

ΘΕΑΤΡΟ
Το Θεσσαλικό Θέατρο-ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας παρουσιάζει τις «Χοηφόρες» του Αισχύλου από την τριλογία της «Ορέστειας» με τη Λυδία Κονιόρδου, η οποία συνεργάζεται και πάλι με τον Κώστα Τσιάνο- σκηνοθέτη και μεταφραστή της παράστασης. Η αποψινή, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, είναι και η τελευταία στάση της περιοδείας της παράστασης. Παίζουν επίσης: Νίκος Ψαρράς, Ελένη Ουζουνίδου, Θανάσης Χαλκιάς, Γιώργος Στάμος. Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Βύρωνας. Τηλ. 210 7655.748.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Παντελής Θαλασσινόςκαι η Μελίνα Κανά ερμηνεύουν τις κοινές συνεργασίες τους καθώς και επιτυχίες από το προσωπικό τους ρεπερτόριο που άντεξαν στον χρόνο στο Αλσος Βεΐκου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αλσος Βεΐκου, τηλ. 210

2143.356.

Η Γιώτα Νέγκαπαρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα τραγούδια της παλιάς Σμύρνης (των Τούντα, Παπάζογλου, Σκαρβέλη κ.ά), συνοδευόμενη από επταμελή ορχήστρα στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στον Κορυδαλλό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωρα έναρξης: 21.00. Πλατεία 25ης Μαρτίου. Κορυδαλλός, τηλ. 210 4963.914.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Στον ανακαινισμένο χώροτου Μεγάρου Δημητρακοπούλου φιλοξενείται ως τις 20 Σεπτεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας «Αrchitexture» της Αννας Μητρογιάννη. Παροικιά Πάρου, Μέγαρο Δημητρακοπούλου.

Εγκαινιάζεταιαπόψε η έκθεση της Σχολής Βακαλό Αrt and Design με τίτλο «city. reality. show». Η έκθεση επιδιώκει να μεταφέρει τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα νέων δημιουργών για το φαινόμενο της σύγχρονης μεγαλούπολης. Θα διαρκέσει ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3460.981.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk