Εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα

Σε 15 ημέρες οι πρώτες 500.000 δόσεις εμβολίων κατά της νέας γρίπης

Εφόσον χρειαστεί να εμβολιαστεί μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού θα ανοίξουν και τα άλλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται χωρίς πρόβληματα αναμονής και καθυστερήσεων.

Εντός των δύο προσεχών εβδομάδων αναμένεται η εισαγωγή των πρώτων 500.000 δόσεων εμβολίων για τη νέα γρίπη, ενώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τους εμβολιασμούς στους 53 νομούς της χώρας. Ωστόσο, η χορήγηση των εμβολίων δεν θα γίνει αμέσως, διότι εκκρεμεί η αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η οποία αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.

Τα παραπάνω ανέφερε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Πάνος Ευσταθίου έπειτα από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των υγειονομικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, στη συνάντηση εξετάστηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια των νομαρχιών και δόθηκαν οδηγίες, ώστε οι νομαρχίες μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδας να έχουν ολοκληρώσει το λεπτομερές επιχειρησιακό τους σχέδιο.

«Ήδη έχουν εξεταστεί τα σχέδια των νομαρχιών της Αθήνας, του Πειραιά και ενός μεγάλου αριθμού της Νότιας Ελλάδας και η ολοκλήρωση του σχεδιασμού θα γίνει στο τέλος της άλλης εβδομάδας οπότε και οι 53 νομοί όλης της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και θα είμαστε έτοιμοι για την εμβολιαστική περίοδο» πρόσθεσε ο κ. Ευσταθίου.

Ο πλήρης και ακριβής αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων θα καθοριστεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε δύο κύκλους. Δηλαδή σε έναν μικρό κύκλο θα εμβολιαστούν τα άτομα, στα οποία δίνει προτεραιότητα η Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, όπως π.χ. οι έγκυες, που θα εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα, και το υγειονομικό προσωπικό, που θα εμβολιαστεί στα νοσοκομεία.

Εφόσον χρειαστεί να εμβολιαστεί μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού θα ανοίξουν και τα άλλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται χωρίς πρόβληματα αναμονής και καθυστερήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθίου υπάρχουν νομαρχίες που έχουν περιλάβει στα εμβολιαστικά κέντρα σχολεία ή έχουν αξιοποιήσει άλλους χώρους, όπως ΚΑΠΗ και εκκλησίες, ενώ κάποιες νομαρχίες θα διαθέτουν μετακινούμενα εμβολιαστικά κέντρα για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk