Αποχώρησε το ΚΚΕ

Χωρίς συμφωνία και η δεύτερη συνάντησητων κομμάτων για το ντιμπέιτ

Χωρίς συμφωνία έληξε και η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Περισσότερες από μία τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου θέλει η ΝΔ. Και μία, και δύο, και όσες θέλουν, απαντά το ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς συμφωνία έληξε και η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων για την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συνάντηση. Περισσότερες από μία τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου θέλει η ΝΔ. Και μία και δύο και όσες θέλουν, απαντά το ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμφωνία. Πρόσθεσε ότι την Τρίτη θα αποστείλει γραπτώς σε όλα τα κόμματα τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη διακομματική, ώστε να υπάρξει ακόμη μία συνάντηση των μελών της για να καθοριστούν οι κανόνες και το πλαίσιο της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών των κομμάτων.

Αναφερόμενος στην τηλεμαχία μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της διεξαγωγής τουλάχιστον ενός τηλεοπτικού διαλόγου. Είπε ακόμα ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις της στο ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εντός των ημερών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Μάλιστα, ο κ. Αντώναρος είπε ότι άποψη της ΝΔ είναι να γίνουν δύο συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πιο ουσιαστικό διάλογο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι όλα τα κόμματα έχουν ζητήσει ρητά να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του τηλεοπτικού διαλόγου των πολιτικών αρχηγών. Εμείς, είπε, θα μετέχουμε μόνο αν υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος.

Για το τετ α τετ Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε η τηλεοπτική αναμέτρηση να γίνει με αμεσότητα, λιγότερη διαμεσολάβηση και απευθείας διάλογο.

Απαντώντας αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί σε περισσότερες από μία τηλεμαχίες είπε: «Και δύο και τρεις και όσες θέλουν».

Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος Τύπου Μάκης Μαΐλης εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός του στην προσπάθεια, όπως είπε, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επαναληφθούν οι παράλληλοι μονόλογοι.

Δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνάντηση, ενώ είπε πως το ΚΚΕ θα εξετάσει τη συμμετοχή της Αλέκας Παπαρήγα στην τηλεμαχία. Είπε ακόμα ότι το ΚΚΕ προτείνει να υπάρξουν κοινές ερωτήσεις για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και δικαίωμα ανταπάντησης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως είναι φανερό ότι τα μεγάλα κόμματα θέλουν ένα διάλογο με περιορισμούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να γίνει μια τηλεοπτική αναμέτρηση ανοιχτή σε όλους.

Από τους Οικολόγους Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος είπε ότι αυτό που κρίνεται στις 4 Οκτωβρίου είναι οι πολιτικές και όχι τα κόμματα. Επισήμανε ότι πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk