«Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση»

Ως τις 24 Οκτωβρίου θα περιμένει η Επιτροπή να ενημερωθεί για τα «νέα μέτρα»

«Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Ισπανός επίτροπος τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Κομισιόν για την πορεία του ελλείμματος.

«Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Ισπανός επίτροπος τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Κομισιόν για την πορεία του ελλείμματος.

«Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές» ανέφερε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ελληνικά μέτρα το Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε πριν το τέλος του χρόνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και στην περίπτωση των άλλων χωρών με υπερβολικά ελλείμματα, αν ελήφθησαν αποτελεσματικές δράσεις.

» Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και σε συνδυασμό με το πώς αξιολογούμε τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν» κατέληξε ο Επίτροπος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk