Γεμάτη η ατζέντα

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ντόρα Μπακογιάννη

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα όπως η οικονομική κρίση, η παράνομη μετανάστευση, η μετεκλογική κατάσταση σε Αφγανιστάν και Ιράν.

Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ.

Στη Σύνοδο Γενικών Υποθέσεων η συζήτηση των υπουργών θα εστιασθεί στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την 29η και την 30η Οκτωβρίου 2009 και το οποίο θα ασχοληθεί με την οικονομική κατάσταση, την κλιματική αλλαγή, την παράνομη μετανάστευση και τις περιφερειακές στρατηγικές της ΕΕ.

Τις εργασίες της Συνόδου Εξωτερικών Σχέσεων αναμένεται να απασχολήσουν η κατάσταση στο Αφγανιστάν μετά τις εκλογές της 20ης Αυγούστου και η εξέταση της ενίσχυσης του ρόλου της ΕΕ στη χώρα αυτή.

Επιπλέον θα παρουσιαστούν προτάσεις αναφορικά με την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με τις τρεις χώρες της περιοχής του νοτίου Καυκάσου (Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία), στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Κατά το δείπνο των υπουργών η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο Ιράν, μετά και τις εκλογές στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk