Με επίκεντρο την οικονομίαΜαίνεται η διαμάχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αιχμή το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

<b>Με επίκεντρο την οικονομία</b>Μαίνεται η διαμάχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις Παπανδρέου στη ΔΕΘ | tovima.gr

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αιχμή το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Γ. Σουφλιάς μίλησε για γενικόλογες και ασαφείς θέσεις που προκαλούν σύγχυση. «Οι υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Παπανδρέου δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και αν πραγματοποιηθούν, θα κάνουν πολύ κακό στην οικονομία» δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή.

Όπως είπε, οι γενικολογίες, οι ασάφειες και οι αντιφάσεις δημιουργούν σύγχυση, ενώ οι παλαιάς κοπής προτάσεις για τις αρμοδιότητες του δημοσίου -οι προτάσεις που έκανε ο Γ. Παπανδρέου για ΟΤΕ, Ολυμπιακή- θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία, ψαλιδίζοντας και τις τελευταίες ελπίδες για εξωτερικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, υπογράμμισε ο κ. Σουφλιάς και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας».

Αμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επανέλαβε ότι είναι λάθος η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το πάγωμα των μισθών.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα κόμματα της Αριστεράς.
Η γγ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ καλλιεργεί ελπίδες ότι μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση από τη ΝΔ» και αναρωτήθηκε «ως πότε τα λαϊκά στρώματα θα ψηφίζουν για καλύτερο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής και της ίδιας στρατηγικής», επισημαίνοντας ότι τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχουν τα ίδια ταξικά χαρακτηριστικά και εδώ και μερικά χρόνια δεν διαφέρουν ούτε στους ελιγμούς.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπόσχονται στους πολίτες λιτότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Α. Τσίπρας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα «τα αναπάντητα ερωτήματα της ΔΕΘ».

Γενικόλογες χαρακτηρίζει τις προτάσεις Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος καλώντας τα μεγάλα κόμματα να δώσουν σαφείς δεσμεύσεις για την οικονομία.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk