Αναζητεί επιπλέον έσοδα

Σε πώληση έως 515.199 ιδίων μετοχών με κατώτατη τιμή τα 20 ευρώ προχωρά η Εθνική

Σε πώληση ιδίων μετοχών ανακοίνωσε την Δευτέρα η Εθνική Τράπεζα ότι θα προχωρήσει έως τις 15 Οκτωβρίου, εφαρμόζοντας την απόφαση που έλαβε το ΔΣ στις 11 Σεπτεμβρίου. Η κατώτατη τιμή πώλησης θα είναι τα 20 ευρώ.

Σε πώληση ιδίων μετοχών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα προχωρήσει έως τις 15 Οκτωβρίου η Εθνική Τράπεζα, εφαρμόζοντας την απόφαση που έλαβε το ΔΣ στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής στο Χρηματιστήριο, θα διαθέσει προς πώληση κατά ανώτατο αριθμό 515.199 μετοχές, με κατώτατη τιμή πώλησης 20 ευρώ ανά μετοχή, κατά το χρονικό διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2009.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κεφαλαίων της, η Εθνική προχώρησε νωρίτερα φέτος στην επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ.

Επίσης, όπως δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της ΕΤΕ, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, η τράπεζα εξετάζει την έκδοση «μεγάλου» μεγέθους «καλυμμένου» ομολόγου στο άμεσο μέλλον.

Η Εθνική είχε ανακοινώσει την έναρξη προγράμματος εκδόσεων καλυμμένων ομολογιών ύψους έως 10 δισ. ευρώ το Νοέμβριο του 2008. Η τράπεζα έχει αντλήσει ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία έχει τοποθετήσει ως repos στην ΕΚΤ.

Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, οι ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι Deutsche Bank, Unicredit και η ETE, καθώς επίσης οι Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland και Societe Generale, σύμφωνα με το IFR Markets, την online υπηρεσία ειδήσεων και ανάλυσης της Thomson Reuters.

Πριν την έκδοση θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκό roadshow.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk