Αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη από «Το Βήμα» νέων στοιχείων από τα αρχεία του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας για τη «σχολή πρακτόρων» του ΚΚΕ

Ο πόλεμος των κόκκινων κατασκόπων

Την περασμένη Κυριακή (6 Σεπτεμβρίου) «Το Βήμα» δημοσίευσε άρθρο των κκ. Ν. Μαραντζίδη και Κ. Τσίβου με τίτλο «Οι κόκκινοι κατάσκοποι», το οποίο αποκάλυπτε πώς ιδρύθηκε και οργανώθηκε η «σχολή πρακτόρων» του ΚΚΕ την περίοδο 1949-1951, σύμφωνα με στοιχεία από τα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχοσλοβακίας, που έρχονταν για πρώτη φορά στο φως. Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε άρθρο- απάντηση του κ. Μάκη Μαΐλη, εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλους …

Την περασμένη Κυριακή (6 Σεπτεμβρίου) «Το Βήμα» δημοσίευσε άρθρο των κκ. Ν. Μαραντζίδη και Κ. Τσίβου με τίτλο «Οι κόκκινοι κατάσκοποι», το οποίο αποκάλυπτε πώς ιδρύθηκε και οργανώθηκε η «σχολή πρακτόρων» του ΚΚΕ την περίοδο 1949-1951, σύμφωνα με στοιχεία από τα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχοσλοβακίας, που έρχονταν για πρώτη φορά στο φως.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε άρθρο- απάντηση του κ. Μάκη Μαΐλη, εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, με τίτλο «Η νεκρανάσταση του πιο βρώμικου ανταγωνισμού», στο οποίο, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Με ένα ασφαλίτικο άρθρο στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” 6.9.2009, που θα το ζήλευαν ακόμα και οι παλαιοί διώκτες του ΚΚΕ, οι αρχιχαφιέδες Ρακιντζής και Πανόπουλος, συνεχίζεται και αποκτά νέα “ποιότητα” η αντικομμουνιστική επίθεση.

Το δημοσίευμα- που αναγγέλλεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδαςυπογράφει ο γνωστός αντικομμουνιστής Νίκος Μαραντζίδης (διδάσκει τα παιδιά μας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και ένας ακόμη, ο Κ. Τσίβος, υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην Τσεχία, ενώ τη συνδρομή του έδωσε και ο επίσης γνωστός και μη εξαιρετέος καθηγητής (προέλευσης ΗΠΑ) Στάθης Καλύβας.

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί ότι το πρόγραμμα πρόσβασης στα τσεχοσλοβακικά αρχεία, στα οποία στηρίζεται το δημοσίευμα, χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Γέιλ, δηλαδή άμεσα ή έμμεσα από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Και μόνο αυτό λέει πολλά…

Το άρθρο, λοιπόν, που αναφέρεται στο ΚΚΕ, έχει τον τίτλο “Οι κόκκινοι κατάσκοποι”. Και επαναφέρει όσα “εύοσμα” ακούστηκαν από τα στρατοδικεία σκοπιμότητας και από τους ασφαλίτες κατηγόρους των κομμουνιστών και που μπορεί να διαβάσει καθένας στις εφημερίδες της δεκαετίας του 1950, στις δίκες χιλιάδων κομμουνιστών, που δικάστηκαν και εκτελέστηκαν με τον Μεταξικό νόμο 375/1936 “περί κατασκοπείας”. Τίποτα διαφορετικό στο δημοσίευμα του “Βήματος” από τις δικογραφίες που συντάσσονταν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στις Ασφάλεια Αθηνών- ΚΥΠ.

Ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελείται για δεύτερη φορά!..

Αυτός ο καθηγητής, λοιπόν, που μαζί με τον Στ. Καλύβα δεν δίστασαν να εμφανίσουν τους ταγματασφαλίτες ως αθώα θύματα του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ως κυνηγημένους που εντάχθηκαν στα Τάγματα Ασφαλείας, για να γλιτώσουν από τη σφαγή(!), αυτός λοιπόν δεν διστάζει και τώρα, μαζί με τον υπάλληλο της πρεσβείας, να παρουσιάσει τις διώξεις και τη δολοφονία χιλιάδων κομμουνιστών, ΕΑΜιτών και άλλων αγωνιστών ως αποτέλεσμα των αμυντικών αντανακλαστικών(!) του αστικού κράτους, αθωώνοντας έτσι τον εκ φύσεως αντιλαϊκό κατασταλτικό χαρακτήρα και ρόλο του και τους απηνείς διωγμούς που οργάνωσε μαζί με τους Εγγλέζους και τις ΗΠΑ κατά του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Και αποδίδει στους λαϊκούς αγωνιστές υπαιτιότητα για τον θάνατό τους! Από την άλλη, οι ίδιοι προβοκάτορες, χαρακτηρίζουν το ΚΚΕ ως κόμμα κατασκοπείας, ως κόμμα που στράφηκε κατά των συμφερόντων της χώρας, ας είναι το ΚΚΕ που έδωσε στον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα χιλιάδες και χιλιάδες από τα καλύτερα παιδιά του. Αξιος ο μισθός των προβοκατόρων…

Στη διάρκεια της πολύχρονης παρανομίας του (περισσότερα από 40 χρόνια συνολικά το ΚΚΕ ήταν παράνομο) το Κόμμα μας υποχρεώθηκε να δρα με αντίστοιχο τρόπο, τέτοιον που επέβαλαν οι συνθήκες. Και φυσικά δεν διανοήθηκε ούτε στιγμή να απολογηθεί στους παντοειδείς διώκτες του για τις όποιες μορφές δράσης αποφάσιζε να χρησιμοποιήσει, είτε αυτές αφορούσαν ασυρμάτους, πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια, τυπογραφεία και πολυγράφους, ακόμα και όπλα, είτε και οτιδήποτε άλλο έκρινε.

Η παράνομη δράση του ΚΚΕ συγκροτεί πολλές από τις καλύτερες σελίδες της πολυκύμαντης πορείας του, για τις οποίες οι νεότεροι κομμουνιστές είναι περήφανοι. Και όχι μόνο δεν απολογούμαστε, αλλά και τις υπερασπίζουμε από τις επιθέσεις ισχυρότατων ιμπεριαλιστικών κρατών, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού. Δήλωση μετανοίας το ΚΚΕ δεν υπέγραψε και ούτε τους φοβάται. Πόσο μάλλον “Το Βήμα” και τους Μαραντζίδηδες…

Στην παράνομη σκληρή ζωή τουαλλά και στη νόμιμη- το ΚΚΕ είχε την πολύμορφη συμπαράσταση και βοήθεια αδελφών Κομμουνιστικών Κομμάτων, εξουσίας και μη. Τη βοήθειά τους είχε και κατά την περίοδο του ένοπλου αγώνα 1946-1949 και αργότερα. Πολύ μεγάλη ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν τα σοσιαλιστικά κράτη στους πάνω από 60.000 πολιτικούς πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν εκεί, μετά την υποχώρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Αυτά τα κράτη και τα αντίστοιχα Κομμουνιστικά Κόμματα ήταν φίλοι του ελληνικού λαού. Αντίπαλοι ήταν με το ελληνικό κράτος και τα αστικά κόμματα. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τη διεθνιστική αλληλεγγύη και βοήθεια που δέχτηκε και που έδωσε. Αυτό κάνει επί 91 χρόνια και αυτό θα συνεχίσει να κάνει στον αιώνα τον άπαντα, αντιπαλεύοντας τον αντικομμουνιστικό οχετό κάθε μορφής και προέλευσης. Ας γράψει κάτι απ΄ αυτά ο Μαραντζίδης, μαζί με τον άλλον, τον υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας στην Τσεχία…».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk