Περιμένουν επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» μετά την ανάληψη της ευθύνης δύο επιθέσεων από τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Φοβούνται χτύπημα ως τις εκλογές

ΕΝΑ αιματηρό χτύπημα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι πλέον ο μεγάλος φόβος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. Η αποστολή της προκήρυξης προ τεσσάρων ημερών από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην τράπεζα Εurobank και στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημαίνει για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου των επιθέσεων της νέας γενιάς τρομοκρατών με βόμβες-μαμούθ. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.περιμένουν τώρα,όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» με ένοπλη αιματηρή επίθεση που θα έχει στόχο να δημιουργήσει αναστάτωση και κλίμα τρόμου παραμονές των εκλογών.

ΕΝΑ αιματηρό χτύπημα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι πλέον ο μεγάλος φόβος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. Η αποστολή της προκήρυξης προ τεσσάρων ημερών από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με την
οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην τράπεζα Εurobank και στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημαίνει για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την ολοκλήρωση του δεύτερου
κύκλου των επιθέσεων της νέας γενιάς τρομοκρατών με βόμβες-μαμούθ. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.περιμένουν τώρα,όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, την επανεμφάνιση
της «Σέχτας Επαναστατών» με ένοπλη αιματηρή επίθεση που θα έχει στόχο να δημιουργήσει αναστάτωση και κλίμα τρόμου παραμονές των εκλογών.

Καθημερινά πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις επιτελών της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της ΕΥΠ, όπου αναλύονται και συνδυάζονται όσα αποσπασματικά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί- κυρίως μέσω του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ- και παραπέμπουν σε διάφορα πρόσωπα τα οποία φαίνεται να «σχετίζονται» με ένοπλες οργανώσεις. Προ τριών ημερών πραγματοποίησε μάλιστα νέα επίσκεψη στα γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ στο Λονδίνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος προκειμένου να μελετηθούν νέα στοιχεία για τα τελευταία χτυπήματα των ομάδων αντάρτικου πόλης. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή στις έρευνες για το νέο αντάρτικο πόλης». Αλλά τα στοιχεία που επικαλούνται ότι διαθέτουν ως αυτή την ώρα τα στελέχη της Αστυνομίας, όπως αποδείχθηκε από την επίθεση της 2ας Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν είναι ικανά να αποτρέψουν νέες τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φαίνεται με βάση ορισμένες μαρτυρίες αλλά και τα στοιχεία που διαθέτουν από υποκλοπές να έχουν χαρτογραφήσει- με τη βοήθεια και της Σκότλαντ Γιαρντ- έναν κύκλο υπόπτων για συμμετοχή στη νέα γενιά των ένοπλων οργανώσεων. Η εκμετάλλευση αυτών των στοιχείων όμως φαίνεται ότι δημιουργεί τριβές στο υπουργείο Εσωτερικών και στην ΕΛ.ΑΣ., αφού κατά άλλους «επαρκούν για να οδηγήσουν σε συλλήψεις» και κατά άλλους «είναι μόνο μερικά ενδεικτικάαλλά ασαφήστοιχείαπου δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση».

Οι άλλες οργανώσεις
Ο «Επαναστατικός Αγώνας», παρά τις εκτιμήσεις, δεν ανέλαβε τελικά με την τελευταία προκήρυξή του την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου 2009 στο κατάστημα ΜcDonald΄s και σε εφορία στους Αμπελοκήπους. Οι αστυνομικοί πιστεύουν τώρα ότι την ευθύνη για αυτή την επίθεση είναι πιθανόν να αναλάβει- ίσως ύστερα από μια νέα ενέργεια – η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία είχε τοποθετήσει τη βόμβα στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στις 19 Μαρτίου 2009. Το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμά ότι η «Λαϊκή Θέληση» έχει κοινούς οργανωτές και εκτελεστική ομάδα με τον «Επαναστατικό Αγώνα» και οι δύο ομάδες στην πραγματικότητα σχεδόν ταυτίζονται.

Προβληματισμό προκαλεί και η αναβαθμισμένη δραστηριότητα που επιδεικνύουν τον τελευταίο καιρό οι ομάδες της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που δρουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η οργάνωση στέλνει τις προκηρύξεις της σε διαδικτυακό τόπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτών των κειμένων που αναζήτησε και εντόπισε η Αντιτρομοκρατική οδήγησαν σε Ιnternet cafe στις περιοχές Πατησίων και Εξαρχείων. Αλλά οι έρευνες που ακολούθησαν σε αυτούς τους χώρους δεν απέδωσαν το παραμικρό.

Τα «μηνύματα» της προκήρυξης
ΤΑΕΚΡΗΚΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΡΩΤΟσυμπέρασμα που προκύπτει από την ανάγνωση της 14σέλιδης προκήρυξης του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι ότι η οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις της με τις βόμβες-μαμούθ περιεκτικότητας 100-200 κιλών της χειροποίητης εκρηκτικής ύλης ΑΝFΟ (δημιουργείται από ανάμειξη πετρελαίου και χημικού λιπάσματος) χρησιμοποιώντας ως πυροκροτητή διαφορετικού τύπου εκρηκτική ύλη. Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι η οργάνωση στρέφεται σε αυτού του τύπου την εκρηκτική ύλη γιατί είναι εξαιρετικά εύκολη στην «παραγωγή» της και ταυτόχρονα ικανή για την πρόκληση τεράστιων καταστροφών. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «στην προηγούμενη προκήρυξη της οργάνωσης για την απόπειρα ανατίναξης των γραφείων της Citibank στην Κηφισιά,όπου η οργάνωση χρησιμοποίησε 125 κιλά ΑΝFΟ,υπήρχαν εκτενείς αναφορές για τα μέτρα που είχαν ληφθεί για να μην προκληθούν ζημιές σε γύρω κτίρια», ενώ «τώρα χρησιμοποίησαν 150 κιλά και αδιαφόρησαν για τις περιφερειακές ζημιές, οι οποίες ήταν πολύ σοβαρές». Ο… ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
ΣΤΕΛΕΧΗτης ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι συντάκτης της προκήρυξης είναι άτομο που πιθανόν έχει γράψει κείμενα των οργανώσεων ΕΛΑ και «1η Μάη» την περίοδο 1985-1995 και ύστερα από μια περίοδο σιωπής έχει επανενεργοποιηθεί. Στην τελευταία προκήρυξή του, όπως σημειώνουν οι αξιωματικοί, ο «Επαναστατικός Αγώνας» προτείνει αποχή από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως ακριβώς είχε κάνει σε αντίστοιχες προκηρύξεις της και ο ΕΛΑ. Αντίθετα, η «17Ν» σε προκηρύξεις της παραμονές εκλογών πρότεινε και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως το λευκό και το άκυρο. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές υπενθύμιζαν ακόμη πως οι αναφορές στο τελευταίο κείμενο του «Επαναστατικού Αγώνα» ότι θα σκοτώνουν όποιον αστυνομικό αποπειραθεί να τους πυροβολήσει είναι σχεδόν όμοιες με αυτές της προκήρυξης της «17Ν» μετά το φιάσκο της Λουίζης Ριανκούρ τον Μάρτιο του 1991.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk