Απεβίωσε ο Γεώργιος Παπούλιας

Κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου (Ρηγίλλης) ο πρέσβης ε.τ. και τέως υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Παπούλιας . Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις τους εξέφρασαν την οδύνη τουςς και αναφέρθηκαν στην αδιάπτωτη προσφορά του στη χάραξη και εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Γεννημένος το 1927, γιος ανώτατου εκπαιδευτικού, πολύγλωσσος, με διπλωματική εμπειρία, την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις …

Κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου (Ρηγίλλης) ο πρέσβης ε.τ. και τέως υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Παπούλιας . Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις τους εξέφρασαν την οδύνη τουςς και αναφέρθηκαν στην αδιάπτωτη προσφορά του στη χάραξη και εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

Γεννημένος το 1927, γιος ανώτατου εκπαιδευτικού, πολύγλωσσος, με διπλωματική εμπειρία, την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν και μετά την αφυπηρέτησή του το 1989, αναθέτοντάς του λεπτές, όχι πάντοτε δημοσιοποιημένες αποστολές, ο Γεώργιος Παπούλιας χειρίστηκε ως πρέσβης και δύο κρίσεις του Κυπριακού- στον ΟΗΕ το 1975 και στην Ουάσιγκτον όταν αυτοανακηρύχτηκε ανεξάρτητο τουρκικό «κράτος» η Βόρεια Κύπρος. Πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτάτης Εμπορικής, ανθυπολοχαγός το 1950- 1951 ο Γεώργιος Παπούλιας εισήλθε στη διπλωματική υπηρεσία το 1955 και δύο χρόνια αργότερα με τον βαθμό του γραμματέα β΄ τοποθετείται στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί και από εκεί στην πρεσβεία μας στη Βόννη, όπου υπηρέτησε ως το 1964, οπότε μετακινήθηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη με τον βαθμό του συμβούλου. Το 1971, και αφού υπηρέτησε επικεφαλής της διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη, μετατίθεται στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι αναλαμβάνοντας συγχρόνως τη θέση του αντιπροσώπου της Ελλάδας στην UΝΕSCΟ. Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Γεώργιος Παπούλιας αναλαμβάνει πρέσβης στην αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ (1974-1979) και από εκεί τοποθετείται στην Αγκυρα και ακολούθως, το 1983, πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τζαννετάκη (με υπουργό τον ίδιο τον πρωθυπουργό) και υπουργός Εξωτερικών για ένα δίμηνο (Φεβρουάριος- Απρίλιος 1990) στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που τη διαδέχτηκε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk