? Το νέο αίμα στις γαλάζιες λίστες παρά τις δυσκολίες της Ρηγίλλης να ανανεώσει τα ψηφοδέλτιά της

Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ

ΧΛΩΜΗ και περιορισμένη θα είναι αυτή τη φορά η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Είναι μία ακόμη ένδειξη πως το κυβερνών κόμμα έχει μείνει… από ρεύμα, καθώς με δυσκολία κλείνει τα ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια. Η απροθυμία που συναντά η Ρηγίλλης να προσελκύσει νέους ανθρώπους είναι πραγματικά πρωτοφανής, καθώς κανείς δεν θέλει να συνταχθεί με μια παράταξη που όλοι θεωρούν πως θα είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Η ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔείναι δύσκολη για έναν επιπλέον λόγο. Από τις 152 έδρες που εξασφάλισε το 2007 η ΝΔ, θα διατηρήσει αν ηττηθεί στις εκλογές το πολύ τις 90! Παρ΄ όλα αυτά και από αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα λείψουν τα νέα πρόσωπα από τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, εκ των οποίων μάλιστα κάποια ξεχωρίζουν ήδη, παρ΄ ότι δεν έχει ανακοινωθεί και επισήμως η υποψηφιότητά τους.

ΧΛΩΜΗ και περιορισμένη θα είναι αυτή τη φορά η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Είναι μία ακόμη ένδειξη πως το κυβερνών κόμμα έχει μείνει… από ρεύμα, καθώς με δυσκολία κλείνει τα ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια. Η απροθυμία που συναντά η Ρηγίλλης
να προσελκύσει νέους ανθρώπους είναι πραγματικά πρωτοφανής, καθώς κανείς δεν θέλει να συνταχθεί με μια παράταξη που όλοι θεωρούν πως θα είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Η ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔείναι δύσκολη για έναν επιπλέον λόγο. Από τις 152 έδρες που εξασφάλισε το 2007 η
ΝΔ, θα διατηρήσει αν ηττηθεί στις εκλογές το πολύ τις 90! Παρ΄ όλα αυτά και από αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα λείψουν τα νέα πρόσωπα από τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, εκ των οποίων μάλιστα κάποια ξεχωρίζουν ήδη, παρ΄ ότι δεν έχει ανακοινωθεί και επισήμως η υποψηφιότητά τους.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
υποψήφιος στην Αργολίδα
Ο επί πέντε χρόνια διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του κ. Κ. Καραμανλή την τελευταία δεκαετία, υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη και εγκαταστάθηκε στην Αργολίδα για να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή. Η εμφάνισή του δίπλα στον κ. Κ. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ναύπλιο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η πορεία εξόδου του κ. Ι. Μανώλη από το κυβερνών κόμμα.

Μετά τις εκλογές του 2007 πέρασε τη μεγαλύτερη δοκιμασία του στην πολιτική όταν παρέλαβε το περίφημο dvd που αποκάλυπτε προσωπικές στιγμές του τότε Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού κ. Χρ. Ζαχόπουλου.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ
υποψήφιος στην Α’ Αθήνας

Ο γνωστός δημοσιογράφος, έπειτα από μια πενταετή θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επέλεξε την Α΄ Αθήνας για να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως εκτός από τη λαμπρή δημοσιογραφική του καριέρα, έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Βερολίνου, Μόντε Κάρλο και Σαλέρνο. Ηταν επικεφαλής Επικοινωνίας και Τύπου της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερου δημοσιογράφου του Ιδρύματος Μπότση και με το Διεθνές βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί.

ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΖΑΦΕΡΗΣ
υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής

Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έγινε μέλος της ΝΔ μόλις το 1999, καθώς μέχρι τότε ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας! Στενός φίλος του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, έχει διατελέσει επίσης Ειδικός Γραμματέας επιχειρησιακών προγραμμάτων και Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ενώ μετά την αποχώρηση του κ. Κακλαμάνη από το υπουργείο ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι μηχανολόγος μηχανικός και έχει εργαστεί στον μεγαλύτερο γερμανικό φορέα πιστοποίησης και βιομηχανικών ελέγχων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
υποψήφιος στον Πειραιά

Ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1997, συγκρούστηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Νεολαίας της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου και πιθανόν να ήταν ο διάδοχός του αν δεν επέλεγε την πολιτική.

Διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Διατηρεί Λογιστικό Γραφείο στο κέντρο του Πειραιά, ενώ το 2002 σε ηλικία 23 ετών εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου. Το 2004 εξελέγη μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και το 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά. Το 2007 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
υποψήφιος στην Α’ Αθήνας

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και ξεκινά την πολιτική του καριέρα επιλέγοντας την Α Δ Αθήνας. Σπούδασε Ιατρική και αυτή την περίοδο κάνει την ειδικότητά του στην ορθοπαιδική χειρουργική. Από το 2004 ως το 2006 υπηρέτησε ως σύμβουλος του Νικήτα Κακλαμάνη στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εκεί, όπως τονίζει αρκετές φορές ο ίδιος, κόλλησε το μι κρόβιο της πολιτικής, στην οποία θέλησε να μεταφέρει τις αθλητικές και ιατρικές του γνώσεις, αλλά κυρίως την αγάπη και τη φροντίδα του για τους νέους.

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη και είναι πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΝΑ). Το 2007 εξελέγη 2ος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Επικρατείας

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ γνωρίζει όλα τα μυστικά του κόμματος και είναι το νεότερο μέλος της ομάδας των στενών συνεργατών του κ. Κ. Καραμανλή.

Συμμετείχε στην ομάδα κρούσης που οργάνωσε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκτοτε συμμετέχει στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου ως ο σύνδεσμος του κόμματος με την κυβέρνηση. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που απεχθάνεται τη δημοσιότητα και συμμετέχει στην επικοινωνιακή χάραξη της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

Στο παρελθόν ήταν υπεύθυνος Πολιτικής Επιμόρφωσης και υπεύθυνος της Πολιτικής Ακαδημίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Πιο παλιά υπήρξε μέλος της ΔΑΠ ενώ από το 1997 ως το 2000 είχε την ευθύνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος με Γραμματέα τον κ. Μ. Λιάπη.

ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ
υποψήφια στην Α’ Αθήνας

Η γνωστή δικηγόρος και επί χρόνια μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε να ριχτεί στον πολιτικό στίβο για δεύτερη φορά, μετά τη σύντομη θητεία της ως εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος Ελευθέρων Πολιτών που ίδρυσε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος το 2001. Επέλεξε την Α Δ Αθήνας στην οποία δραστηριοποιείται και επαγγελματικά και η οποία φαίνεται ευκολότερη μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Βουλγαράκη, της κυρίας Αννας Μπενάκη και της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Εχει αποδείξει από πολύ νέα ότι δεν διστάζει να δοκιμάζει νέες προκλήσεις. Σε ηλικία 17 ετών πρωταγωνίστησε στην ελληνική ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιντ», ενώ το 2005 ο Δικηγορικός Σύλλογος παρενέβη για να εμποδίσει εκπομπή της στην τηλεόραση του Αlpha όπου θα εμφανιζόταν ως τηλεεισαγγελέας.

ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΟΥ
υποψήφια στην Πιερία

Το γνωστό μοντέλο που κέρδισε τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» το 1992 αναστάτωσε την περασμένη εβδομάδα τη ΝΔ όταν της έγινε πρόταση να είναι υποψήφια με τον ΛΑΟΣ. Το πληροφορήθηκε αμέσως η Ρηγίλλης και την άρπαξε μέσα από τα χέρια του κ. Καρατζαφέρη, για να της υποσχεθεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Πιερίας, ως «σφήνα» στους κκ. Γ. Κωσταντόπουλο και Κ. Κουκοδήμο. Η κυρία Τσιντικίδου έχει επανειλημμένα δηλώσει πως γοητεύεται από την πολιτική ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε κλέψει την παράσταση σε δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όταν εμφανίστηκε με τολμηρό φόρεμα και έχοντας ως συνοδό της τον κ. Ν. Μαστοράκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk