Οι γυναίκες, οι ισορροπίες και η λάμψη

Το μεγάλο πρόβλημα της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων ήταν οι γυναίκες, ο αριθμός των οποίων δεν μπορούσε να είναι μικρότερος από 140 μαζί με όσες συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι λίστες έκαναν πολλούς γύρους και χρειάστηκε να αφαιρεθούν άνδρες υποψήφιοι για να συμπληρωθεί το επιθυμητό ποσοστό, και μάλιστα με αξιόλογες περιπτώσεις. Η υποψηφιότητα που έστρεψε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας ήταν αυτή της κυρίας Αννας Νταλάρα , συζύγου του τραγουδιστή Γ.

Το μεγάλο πρόβλημα της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων ήταν οι γυναίκες, ο αριθμός των οποίων δεν μπορούσε να είναι μικρότερος από 140 μαζί με όσες συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι λίστες έκαναν πολλούς γύρους και χρειάστηκε να αφαιρεθούν άνδρες υποψήφιοι για να συμπληρωθεί το επιθυμητό ποσοστό, και μάλιστα με αξιόλογες περιπτώσεις. Η υποψηφιότητα που έστρεψε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας ήταν αυτή της κυρίας Αννας Νταλάρα , συζύγου του τραγουδιστή Γ. Νταλάρα . Κατά τα άλλα η Επιτροπή προσπάθησε, πέρα από τους νυν βουλευτές που θεωρήθηκαν αυτοδικαίως υποψήφιοι, να επιλέξει από τα παλαιά ψηφοδέλτια του κόμματος άτομα που μπορούν να προσφέρουν πραγματικά ψήφους και κατεβλήθη προσπάθεια για ηλικιακή και πολιτική ανανέωση και για πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια. Από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες συζητήθηκε η επανεμφάνιση του πρώην υπουργού κ. Σ. Βαλυράκη αλλά και η κάθοδος του κ. Δ. Κρεμαστινού στα Δωδεκάνησα.

Τα μέλη της Επιτροπής σημειώνουν ότι προσπάθησαν να κρατήσουν τις ισορροπίες εντός των νομών ώστε να μην αδικείται κανένας από τους υποψηφίους. Ωστόσο σε αρκετούς νομούς υπάρχει γκρίνια ότι αυτό δεν τηρήθηκε και λέγεται ότι η αποχώρηση του κ. Γ. Πασχαλίδη από το ψηφοδέλτιο του Νομού Πέλλας, αν και το όνομά του είχε ανακοινωθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, είχε σχέση με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, η οποία έκανε δύσκολη την εκλογή του. Οι πραγματικά νέες υποψηφιότητες δεν κίνησαν πολύ το ενδιαφέρον, είτε επειδή «πρόκειται για τα πιο χλωμά ψηφοδέλτια που παρουσίασε ποτέ το ΠαΣοΚ», όπως λέει μια μερίδα στελεχών, είτε επειδή ο στόχος ήταν «να επιλεγούν πρόσωπα που διαθέτουν εκτόπισμα στις τοπικές κοινωνίες και όχι λάμψη», όπως επισημαίνει ένα από τα μέλη της Επιτροπής. «Φτιάξαμε ψηφοδέλτια με χρήσιμους ανθρώπους και όχι απόχες ψήφων» σημειώνει η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk