ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ«Το 20% των πολιτών είναι αναποφάσιστοι. Ποιος μπορεί να απαντήσει γι΄ αυτούς;»

Για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου κατηγορεί το ΠαΣοΚ ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια κ. Κ. Μαρκόπουλος και εκτιμά ότι οι πολίτες θα δώσουν νέα τετραετία στο κυβερνών κόμμα, παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Καλεί τους ψηφοφόρους που φλερτάρουν με τον ΛΑΟΣ να καταλάβουν το διακύβευμα των εκλογών, αφού, όπως λέει, με τη στάση τους μπορεί να φέρουν το ΠαΣοΚ στην εξουσία, ενώ επισημαίνει ότι αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες. Παράλληλα θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός είναι «εγγύηση για την παράταξη και τη χώρα» και αρνείται ότι ο κ.

Για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου κατηγορεί το ΠαΣοΚ ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια κ. Κ. Μαρκόπουλος και εκτιμά ότι οι πολίτες θα δώσουν νέα τετραετία στο κυβερνών κόμμα, παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Καλεί τους ψηφοφόρους που φλερτάρουν με τον ΛΑΟΣ να καταλάβουν το διακύβευμα των εκλογών, αφού, όπως λέει, με τη στάση τους μπορεί να φέρουν το ΠαΣοΚ στην εξουσία, ενώ επισημαίνει ότι αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες. Παράλληλα θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός είναι «εγγύηση για την παράταξη και τη χώρα» και αρνείται ότι ο κ. Κ. Καραμανλής ετοιμάζει «ηρωική έξοδο». Διαπιστώνετε κλίμα ηττοπάθειας στην εκλογική βάση της ΝΔ; Πολλοί ψηφοφόροι έχουν απογοητευθεί.

«Στη βάση της ΝΔ πλέον υπάρχει κλίμα μάχης και αγώνα. Οι υποστηρικτές της παράταξης, ακόμη και όσοι είναι στεναχωρημένοι ή πικραμένοι από λάθη και παραλήψεις της διακυβέρνησης, είναι ώριμοι πολίτες, έχουν επίγνωση των πραγματικών δεδομένων και δυνατοτήτων της χώρας καθώς και του διλήμματος που τίθεται επιτακτικά από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή: Ο δύσκολος δρόμος της ευθύνης που οδηγεί σε έξοδο της χώρας ύστερα από μια διετία από την οικονομική κρίση ή ο εύκολος δρόμος του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμη χειρότερες μέρες στο εγγύς μέλλον».

Οι δημοσκοπήσεις,όμως,είναι αρνητικές και αποτυπώνουν άλλο κλίμα.

«Πράγματι οι δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή αποτυπώνουν μια εικόνα στην οποία το ΠαΣοΚ δείχνει να προηγείται. Πρώτον, επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για αποτύπωση αυτής στης στιγμής. Δεύτερον, η συσπείρωση του ΠαΣοΚ είναι πολύ υψηλή σε αντίθεση με αυτή της ΝΔ, εξέλιξη που πιστεύω ότι θα μεταβληθεί όσο περνάει ο καιρός. Τρίτον, ο Κώστα Καραμανλής αποτελεί την εγγύηση για τη χώρα, κάτι που αισθάνομαι ότι το αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Τέταρτον, το 20% των πολιτών είναι αναποφάσιστοι. Ποιος μπορεί να απαντήσει γι΄ αυτούς πριν απ΄ αυτούς».

Αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα;

«Ο Πρωθυπουργός εξήγησε με σαφήνεια στη ΔΕΘ ότι ναι, κάποιες κινήσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει πιο γρήγορα. Ωστόσο μέτρα ελήφθησαν και είναι αυτά τα οποία στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση κρατούν την Ελλάδα όρθια. Παράδειγμα, η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ. Το κάναμε πρώτοι και μετά ακολούθησε όλη η Ευρώπη».

Κατηγορείστε ότι δεν έχετε σχέδιο, εν αντιθέσει με το ΠαΣοΚ.

«Τι ακριβώς ευαγγελίζεται το ΠαΣοΚ; Απ΄ ό,τι αντιλαμβάνομαι, με χαρακτηριστική άνεση που σημαίνει ανευθυνότητα, υπόσχεται νέο δανεισμό, άγρια αύξηση της φορολογίας, κρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών που έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί και ταυτοχρόνως ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αιτημάτων! Εκτιμώ ότι οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν την πενταετία του Κώστα Καραμανλή και την εικοσαετία ΠαΣοΚ, το οποίο δεν έχει αλλάξει σε τίποτα».

– Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, νέες εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠαΣοΚ;

«Επενδύουμε στην τρίτη εκλογική νίκη του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να προχωρήσει με σιγουριά στο μέλλον. Προφανώς αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών, οδεύουμε προς νέα εκλογική αναμέτρηση».

– Σας προβληματίζουν οι διαρροές προς τον ΛΑΟΣ;

«Εχει καταστεί σαφές ότι ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα το οποίο φλερτάρει με τον λαϊκισμό. Για εμάς ο λαϊκισμός, από όποιον χώρο και αν προέρχεται, συνιστά ανευθυνότητα. Πολύ περισσότερο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα που προκύπτουν από τη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση των τελευταίων 80 ετών. Είναι εύκολο εκ του ασφαλούς να προτείνεις ό,τι θέλεις, το οποίο μπορεί να ακούγεται προς στιγμήν ευχάριστο σε ομάδα των πολιτών. Για παράδειγμα, άκουσα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να λέει στη ΔΕΘ προ ημερών ότι κατά τη θητεία του στην Ευρωβουλή τον χαρακτήριζαν περισσότερο ως αριστερό…».

Δεν είναι λίγοι, όμως, οι ψηφοφόροι σας που φλερτάρουν με τον ΛΑΟΣ.

«Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη εκλογική μάχη οι πολίτες που σκέπτονται να επιλέξουν τον ΛΑΟΣ αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες. Μπορεί με την ψήφο τους να στερήσουν από τη χώρα την αυτοδυναμία της ΝΔ ή την επιστροφή του ΠαΣοΚ ή την ακυβερνησία. Αντιλαμβάνομαι την πίκρα κάποιων, ας το σκεφτούν με ωριμότητα και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν το διακύβευμα αυτών των εκλογών». Πολλοί στη ΝΔ μιλάνε για ηρωική έξοδο του Πρωθυπουργού και αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος ύστερα από μια ενδεχόμενη ήττα.

«Ποιος μίλησε για “ηρωική έξοδο του κ. Καραμανλή”; Εκτός από δημοσιογράφους, αναλυτές, την αντιπολίτευση, ποιος από την παράταξη έχει υπαινιχθεί οτιδήποτε εναντίον του κ. Κώστα Καραμανλή; Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ το ξεκαθάρισε απολύτως την περασμένη Κυριακή στη ΔΕΘ. Πρόσθεσε δε για όσους δεν κατάλαβαν ότι η προσωπική του σχέση με τους πολίτες που ψηφίζουν ΝΔ υπερβαίνει την κλασική σχέση αρχηγού- ψηφοφόρων. Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει κανέναν στη ΝΔ να συμμετέχει σε τέτοια συζήτηση. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εγγύηση για την πατρίδα και την παράταξη, τελεία και παύλα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk