ΠΡΟΣΩΠΑ

Ετοιμηνα βάλει τα δυνατά της δείχνει η Κraft Foods, που επιχειρεί να αποκτήσει τον έλεγχο της βρετανικής Cadbury. Η προσφορά της αμερικανικής εταιρείας, ύψους 16,7 δισ. δολαρίων, απορρίφθηκε από τους Βρετανούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει συνέχεια. Η Κraft, γνωστή για τα μπισκότα, τις μαγιονέζες και τα σνακς της, θέλει να προσθέσει στο πορτφόλιό της τις περίφημες σοκολάτες της βρετανικής φίρμας και να διευρύνει τη βάση των προϊόντων της, όπως δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Αϊρίν Ρόζενφελντ.

ΑΪΡΙΝ ΡΟΖΕΝΦΕΛΝΤ
Ετοιμηνα βάλει τα δυνατά της δείχνει η Κraft Foods, που επιχειρεί να αποκτήσει τον έλεγχο της βρετανικής Cadbury. Η προσφορά της αμερικανικής εταιρείας, ύψους 16,7 δισ. δολαρίων, απορρίφθηκε από τους Βρετανούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχει συνέχεια. Η Κraft, γνωστή για τα μπισκότα, τις μαγιονέζες και τα σνακς της, θέλει να προσθέσει στο πορτφόλιό της τις περίφημες σοκολάτες της βρετανικής φίρμας και να διευρύνει τη βάση των προϊόντων της, όπως δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Αϊρίν Ρόζενφελντ. Η κίνηση της Κraft ανέβασε, όπως είναι φυσικό, την τιμή της μετοχής της Cadbury και το ερώτημα που απασχολεί τους αναλυτές είναι αν θα μπει στο παιχνίδι και η ελβετική Νestl, που δεν έχει κρύψει τις βλέψεις της για αυτήν, είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με την αμερικανική σοκολοτοβιομηχανία Ηershey΄s. Γιαμ!

ΤΟΜ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ

Γαλλογερμανική συνεργασία επί βρετανικού εδάφους βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου παίκτη κινητής τηλεφωνίας στη χώρα. Η Τ-Μobile της Deutsche Τelekom και η Οrange της France Τelecom πρόκειται να συγχωνευθούν σε μία εταιρεία με ίσο ποσοστό συμμετοχής από κάθε πλευρά, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν συνέργειες, να εξοικονομήσουν κόστος και – φυσικά- να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες τους. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, αφού περάσει πρώτα από τους γνωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η Τ-Μobile έχει σήμερα το 15% της βρετανικής αγοράς και η Οrange το 22%. Πρώτη σε μερίδιο είναι η Ο2 της ισπανικής Τelefonica με 27% και δεύτερη η Vodafone με 25%. Επικεφαλής του νέου σχήματος θα είναι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Οrange Τομ Αλεξάντερ.

ΒΙΒΙΑΝ ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Με τη «Βαβέλ» της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα έχει μπλέξει η Google στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη στον κόσμο, που θα ονομάζεται – πώς αλλιώς;- Google Βooks. Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έλυσε το πρόβλημα με τους εκδότες καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο, η προσπάθειά της έχει μεταφερθεί τώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους, όπου προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους κυβερνήσεων και εκδοτών που ανησυχούν για τη (σοβαρή) πιθανότητα να αποκτήσει ένα ουσιαστικό μονοπώλιο επί των παλαιοτέρων εκδόσεων, εκείνων δηλαδή που έχουν εξαντληθεί και που δεν προστατεύονται από δικαιώματα. Το ζήτημα φυσικά έχει πολλές πτυχές και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται για άλλη μία φορά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Οπως δήλωσε η αρμόδια επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, η- πανάκριβη- διαδικασία ψηφιοποίησης πρέπει κάποια στιγμή να γίνει και τα κρατικά κονδύλια δεν επαρκούν. Μήπως η Google είναι μια κάποια λύση;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk