Διεθνές Νομισματικό ΤαμείοΑνάκαμψη με υψηλή ανεργία το 2010

«Το Βήμα» παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα την έκθεση του Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία

<b>Διεθνές Νομισματικό Ταμείο</b>Ανάκαμψη με υψηλή ανεργία το 2010 | tovima.gr

Εναν χρόνο μετά την κατάρρευση της Lehman Βrothers- που πυροδότησε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση την οποία έχει γνωρίσει ο κόσμος μετά τον Β Δ Παγκόσμιο Πόλεμο- το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεωρεί τις προβλέψεις του και βλέπει τώρα ανάπτυξη 3% της παγκόσμιας οικονομίας το 2010. Η ανάπτυξη θα ανατείλει από την Κίνα, ενώ θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα θα παραμείνει η υψηλή ανεργία, και γι΄ αυτόν τον λόγο προτείνει στις κυβερνήσεις ακόμη και μειώσεις μισθών προκειμένου να γίνουν προσλήψεις.

Για την Ελλάδα οι εκτιμήσεις είναι πιο ήπιες ως προς το βάθος της ύφεσης. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι εφέτος η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί σε ποσοστό χαμηλότερο από 1%, όταν η ευρωζώνη χάνει 4,2%, και το 2010 θα σταθεροποιηθεί. Ωστόσο η ύφεση, αν και «ήπια», αποκάλυψε τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

«Το Βήμα» παρουσιάζει την έκθεση του Ταμείου η οποία θα συζητηθεί στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη, στις 5 Οκτωβρίου, δηλαδή την επομένη των εκλογών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk