Τι θα αλλάξει στον «Ελεύθερο Τύπο»

Oλοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη η διαδικασία πώλησης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τρεις μήνες μετά την απόφαση του ζεύγους Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου να αναστείλουν την έκδοσή της. Νέοι ιδιοκτήτες της εφημερίδας είναι οι κκ. Δ. Μπενέκος και Αλέξανδρος Σκαναβής, ενώ το αντίτιμο της εξαγοράς ανέρχεται σε 1.095.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπενέκος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος στην εφημερίδα «Το Εθνος» και συνεκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ως πριν από έναν χρόνο.

Τι θα αλλάξει στον «Ελεύθερο Τύπο» | tovima.gr

Oλοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη η διαδικασία πώλησης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τρεις μήνες μετά την απόφαση του ζεύγους Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου να αναστείλουν την έκδοσή της. Νέοι ιδιοκτήτες της εφημερίδας είναι οι κκ. Δ. Μπενέκος και Αλέξανδρος Σκαναβής, ενώ το αντίτιμο της εξαγοράς ανέρχεται σε 1.095.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπενέκος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος στην εφημερίδα «Το Εθνος» και συνεκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ως πριν από έναν χρόνο. Ο κ. Σκαναβής ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος και οικονομικός διευθυντής στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για μας αυτή τη στιγμή είναι να αποκαταστήσουμε το κύρος της εφημερίδας στο αναγνωστικό της κοινό και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του», αναφέρει ο κ. Μπενέκος μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο κ. Μπενέκος αναφέρει ότι η εφημερίδα θα σχεδιαστεί ξανά εξ ολοκλήρου. «Θα είναι μια πολύ διαφορετική εφημερίδα», τονίζει, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν ότι πίσω από τους δύο αγοραστές υπάρχουν άλλοι επιχειρηματίες που χρηματοδότησαν την εξαγορά, λέγοντας: «Ολα αυτά είναι ανοησίες». Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζομένους, ο κ. Μπενέκος διαβεβαιώνει: «Σκοπός μας είναι να επαναπροσλάβουμε όσο περισσότερους μπορούμε από τους πρώην εργαζομένους στην εφημερίδα με έμφαση σε όσους δεν έχουν άλλη δουλειά,στα ζευγάρια που εργάζονταν στην εφημερίδα και σε όσους έχουν μεγάλα οικογενειακά βάρη ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν επίσημα δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλάβουν μόνο 50 δημοσιογράφους σε πρώτη φάση, ενώ, όπως ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, δεν πρόκειται να δίνουν τις αμοιβές που έδινε η προηγούμενη ιδιοκτησία. Δεσμεύτηκαν ωστόσο να τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις. Οπως τόνισε ο κ. Μπενέκος, η επανέκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk