Η προβολή των κομμάτων από τα ΜΜΕ

Οι όροι προβολής των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή περιέχονται στη γνωμοδότηση που έστειλε την περασμένη Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΣΡ, η ΕΡΤ υποχρεούται να μεταδώσει μια συνέντευξη διάρκειας 60 λεπτών του αρχηγού κάθε πολιτικού κόμματος, επιτρέποντας ταυτόχρονα την απευθείας αναμετάδοση των συνεντεύξεων αυτών σε οποιονδήποτε ιδιωτικό ενημερωτικό ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό που υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα.

Η προβολή των κομμάτων  από τα ΜΜΕ | tovima.gr

Οι όροι προβολής των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών που εκπροσωπούνται στη Βουλή περιέχονται στη γνωμοδότηση που έστειλε την περασμένη Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΣΡ, η ΕΡΤ υποχρεούται να μεταδώσει μια συνέντευξη διάρκειας 60 λεπτών του αρχηγού κάθε πολιτικού κόμματος, επιτρέποντας ταυτόχρονα την απευθείας αναμετάδοση των συνεντεύξεων αυτών σε οποιονδήποτε ιδιωτικό ενημερωτικό ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό που υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα. Επίσης θα πρέπει να μεταδώσει μία συνέντευξη Τύπου με καθέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς διάρκειας μιας ώρας στη μεσημβρινή ζώνη.

Τόσο η ΕΡΤ όσο και οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας υποχρεούνται να διοργανώσουν τέσσερις τουλάχιστον αυτοτελείς συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των κομμάτων στη ζώνη 18.00-01.30.

Η ΕΡΤ πρέπει να καλύψει μία προεκλογική συγκέντρωση καθενός από τα κόμματα την οποία θα επιλέξουν τα ίδια. Επίσης η ΕΤ3 πρέπει να καλύψει μία συγκέντρωση κάθε κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί όσο και η ΕΡΤ υποχρεούνται να διαθέσουν δωρεάν 10 λεπτά την εβδομάδα σε καθένα από τα κόμματα για την παρουσίαση των προγραμμάτων τους.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk