ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Επ΄ ευκαιρία της 32ης επετείου του θανάτου της Μαρίας Κάλλας, νέοι λυρικοί καλλιτέχνες – βραβευμένοι όλοι τους στον διαγωνισμό Grand Ρrix Μαρία Κάλλας- ερμηνεύουν άριες, ντουέτα και σύνολα από όπερες των Βέρντι, Ροσίνι, Ντονιτσέτι, Πουτσίνι κ.ά. Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια συναυλία την οποία το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Αthenaeum αφιερώνει στη μνήμη της αείμνηστης ντίβας. Συμμετέχουν η υψίφωνος Ντινάρα Αλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν, η μεσόφωνος Βαρντούι Κατσατριάν από την Αρμενία, ο τενόρος Γιαέσιγκ Λι και ο βαρύτονος Γιουνγκ Χουν Μουν από τη Νότια Κορέα.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ
Μνήμη Κάλλας στο Μέγαρο
Στις 16/9 στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής,στις 20.30

Επ΄ ευκαιρία της 32ης επετείου του θανάτου της Μαρίας Κάλλας, νέοι λυρικοί καλλιτέχνες – βραβευμένοι όλοι τους στον διαγωνισμό Grand Ρrix Μαρία Κάλλας- ερμηνεύουν άριες, ντουέτα και σύνολα από όπερες των Βέρντι, Ροσίνι, Ντονιτσέτι, Πουτσίνι κ.ά. Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια συναυλία την οποία το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Αthenaeum αφιερώνει στη μνήμη της αείμνηστης ντίβας. Συμμετέχουν η υψίφωνος Ντινάρα Αλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν, η μεσόφωνος Βαρντούι Κατσατριάν από την Αρμενία, ο τενόρος Γιαέσιγκ Λι και ο βαρύτονος Γιουνγκ Χουν Μουν από τη Νότια Κορέα. Στη συναυλία συμπράττει η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τον αρχιμουσικό Μίλτο Λογιάδη (στη φωτογραφία).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Οι τελευταίοι «Πέρσες»
Σήμερα,στο γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Αρτέμιδος στη Βραυρώνα,στις 21.00

Η αυλαία θα πέσει για την παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου και του Εθνικού Θεάτρου που σκηνοθέτησε ο Ντίμιτερ Γκότσεφ, στη μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου. Η τραγωδία που προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ολοκληρώσει τον κύκλο της απόψε.

Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Κουρής, Νίκος Καραθάνος, Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Ημελλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Πρόδρομος Τσινικόρης, Λένα Κιτσοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Κόρα Καρβούνη, Σύρμω Κεκέ, Ρηνιώ Κυριαζή, Εύη Σαουλίδου, Ελενα Τοπαλίδου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
6ο Βραβείο ΔΕΣΤΕ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4 και Μέγαρο Σταθάτου,Βασ.Σοφίας και Ηροδότου 1,τηλ.210 7228.321,www.cycladic.gr) ως τις 30 Σεπτεμβρίου

Αύριο, 14 Σεπτεμβρίου, θα απονεμηθεί από την Κριτική Επιτροπή το 6ο Βραβείο ΔΕΣΤΕ σε έναν από τους έξι υποψηφίους. Υποψήφιοι είναι οι: Αθανάσιος Αργιανάς για την«εστιασμένη έρευνα των ορίων, μέσω της γλυπτικής και της μουσικής»· Βαγγέλης Βλάχος για τη«συστηματική επεξεργασία της έννοιας του αρχείου»· Χάρις Επαμεινώντα για την «εξερεύνηση της δύναμης της εικόνας ως ανάμνησης και ίχνος της ποπ κουλτούρας μέσα από συνδυασμούς βίντεο και κολάζ»· Ειρήνη Ευσταθίου για την «ιδιότυπη χρήση του ζωγραφικού μέσου ως αποδόμησης τόσο της προσωπικής ιστορίας όσο και της ιδεολογίας του θεάματος»· Ραλλού Παναγιώτου για τον«καινοτόμο χειρισμό της γλυπτικής»· και Γιώργος Σαπουντζής για τη«διαπραγμάτευση της έννοιας του δημόσιου μνημείου και την οικειοποίηση του αστικού χώρου».

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk