ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η βροχή έσβησε τη δασική πυρκαϊά…

Πυρκαϊά ξέσπασε στο νότιο τμήμα του Εβρου την περασμένη Κυριακή, στις 6 Σεπτεμβρίου, και κατέκαψε περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους με πεύκα και βελανιδιές, ενώ απείλησε και δύο χωριά. Τελικά η φωτιά έσβησε από τη βροχή. Σχετικά με το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στην Αλεξανδρούπολη και δεν απογειώθηκε, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση πυρκαϊάς κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ο νομάρχης Εβρου κ.

Η βροχή έσβησε τη δασική πυρκαϊά… | tovima.gr

Πυρκαϊά ξέσπασε στο νότιο τμήμα του Εβρου την περασμένη Κυριακή, στις 6 Σεπτεμβρίου, και κατέκαψε περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους με πεύκα και βελανιδιές, ενώ απείλησε και δύο χωριά. Τελικά η φωτιά έσβησε από τη βροχή.

Σχετικά με το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στην Αλεξανδρούπολη και δεν απογειώθηκε, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση πυρκαϊάς κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ο νομάρχης Εβρου κ. Ν. Ζαμπουνίδης . Οπως εξήγησε ο κ. Ζαμπουνίδης, αποτάθηκε στη Δικαιοσύνη «για να ερευνηθεί αν υπήρξε εμπρησμός ή αμέλεια» και «για το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που σταθμεύει όλο το καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη και την κρίσιμη ώρα δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς, αφού το πλήρωμά του δήλωσε βλάβη». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «αν το ελικόπτερο, την ώρα που προκλήθηκε η πυρκαϊά πραγματοποιούσε 1-2 ρίψεις νερού, η φωτιά θα είχε σβήσει» ενώ σημειώνει ότι αυτό «δεν έγινε αφού δηλώθηκε βλάβη, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, μετά από δύο και πλέον ώρες, όταν η φωτιά είχε ήδη εξαπλωθεί παντού και ήταν αδύνατο να αντιμετωπισθεί από την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, των κατοίκων, των εθελοντών και όσων εμπλέκονται στην επίγεια προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαϊάς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk