Απεβίωσε χθες ο πρέσβης ε.τ. Γ. Δ. Παπούλιας

Ο πρέσβης ε.τ. και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Γ. Δ. Παπούλιας (φωτογραφία) απεβίωσε χθες το μεσημέρι στον «Ευαγγελισμό» σε ηλικία 82 ετών. Γεννηθείς στο Ψάρι της Αρκαδίας το 1927, ο εκλιπών ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ. Στο υπουργείο Εξωτερικών εισήλθε το 1955. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρεσβευτής της Ελλάδας σε Αγκυρα και Ουάσιγκτον, καθώς και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Εθνη, ενώ εργάστηκε σε Νέο Δελχί, Βόννη, Παρίσι και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο πρέσβης ε.τ. και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Γ. Δ. Παπούλιας (φωτογραφία) απεβίωσε χθες το μεσημέρι στον «Ευαγγελισμό» σε ηλικία 82 ετών. Γεννηθείς στο Ψάρι της Αρκαδίας το 1927, ο εκλιπών ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ. Στο υπουργείο Εξωτερικών εισήλθε το 1955. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρεσβευτής της Ελλάδας σε Αγκυρα και Ουάσιγκτον, καθώς και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Εθνη, ενώ εργάστηκε σε Νέο Δελχί, Βόννη, Παρίσι και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ελαβε τον τίτλο του πρέσβη το 1986.

Τον Ιούλιο του 1989 ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, ενώ τον Φεβρουάριο του 1990 διορίστηκε επί οικουμενικής κυβερνήσεως του Ξενοφώντος Ζολώτα υπουργός Εξωτερικών. Ηκηδεία του θα γίνει σήμερα στη 1.30 μ.μ. στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Ρηγίλλης.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk