Οι τενίστες βλέπουν καλύτερα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ένα αντικείμενο έρχεται κατά πάνω μας με ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, θα είμαστε τυχεροί αν προλάβουμε απλώς να το αποφύγουμε. Πώς καταφέρνουν λοιπόν οι αθλητές του τένις όχι μόνο να βλέπουν τα μπαλάκια (που τρέχουν με τέτοιες ταχύτητες), αλλά να προλαβαίνουν να παίρνουν θέση για να επιστρέψουν πίσω το μπαλάκι, κατευθύνοντάς το μάλιστα σε συγκεκριμένο σημείο; Σουηδοί ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τενίστες και ειδικότερα οι καλοί τενίστες έχουν καλύτερη όραση από τους υπόλοιπους ανθρώπους και επιπλέον έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ένα αντικείμενο έρχεται κατά πάνω μας με ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, θα είμαστε τυχεροί αν προλάβουμε απλώς να το αποφύγουμε. Πώς καταφέρνουν λοιπόν οι αθλητές του τένις όχι μόνο να βλέπουν τα μπαλάκια (που τρέχουν με τέτοιες ταχύτητες), αλλά να προλαβαίνουν να παίρνουν θέση για να επιστρέψουν πίσω το μπαλάκι, κατευθύνοντάς το μάλιστα σε συγκεκριμένο σημείο;

Σουηδοί ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τενίστες και ειδικότερα οι καλοί τενίστες έχουν καλύτερη όραση από τους υπόλοιπους ανθρώπους και επιπλέον έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου. Γι΄ αυτό και μπορούν όχι μόνο να δουν, αλλά και να προβλέψουν πού κατευθύνεται ένα αντικείμενο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα ώστε να αντιδράσουν αναλόγως. Επισημαίνουν βέβαια ότι η καλή όραση και αίσθηση του χώρου δεν αρκούν για να γίνει κάποιος καλός τενίστας ή αθλητής γενικότερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk