«Καταψηφίστε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

«Θύελλα» αντιλαϊκών μέτρων μετά τις εκλογές βλέπει η Αλέκα Παπαρήγα

Περιοδεία στην Ηλιούπολη πραγματοποίησε το Σάββατο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, καθώς, όπως είπε, έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων μετά τις εκλογές. Ομιλία στη Λαμπρινή.

Περιοδεία στην Ηλιούπολη πραγματοποίησε το Σάββατο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ.

Προέβλεψε πως έρχονται χειρότερες μέρες, ότι αναμένεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και για το λόγο αυτό ένα ισχυρό ΚΚΕ θα αποτελέσει τον πόλο της δράσης και της αντίστασης.

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ και την πιθανότητα ο Λουκάς Παπαδήμος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας δήλωσε ότι «κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μαρτυρία ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει να δώσει εξετάσεις στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, ότι θα εκπληρώσει τα συμφέροντά του καλύτερα. Σε γενικές γραμμές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την ίδια οικονομική πολιτική, που είναι η στήριξη του κεφαλαίου, είτε υπουργός Οικονομίας γίνει ο Παπαδήμος είτε η Κατσέλη».

Αναφέρθηκε και στην πράσινη οικονομία λέγοντας ότι αποτελεί επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βοηθηθούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να ισχυροποιήσουν τη θέση τους: «Αποτελεί το πράσινο φως για ευρωπαϊκά μονοπώλια στον τομέα της ενέργειας, ένα τομέα όπου ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός μέχρι τώρα είναι εξαρτημένος από άλλες χώρες από τις οποίες εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις επενδύσεις στην πράσινη οικονομία, καθώς μεταξύ άλλων θα αυξήσουν και την ανεργία.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βρίσκεται σε αδιέξοδο και αυτό οφείλεται όχι στη μάχη προσώπων, αλλά στο γεγονός ότι από τη μία πλευρά έχει σοσιαλδημοκρατικοποιήσει το πρόγραμμά του και από την άλλη θέλει να καταγραφεί ως ένα κόμμα που είναι κατά του δικομματισμού, αριστερό και επαναστατικό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αριστερή άποψη είναι αυτή που είναι σε κατεύθυνση αντιμονοπωλιακή, αντιϊμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια τέτοια πολιτική δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει φθείρει και κακοποιήσει τις ιδέες της ανανέωσης και του ριζοσπαστισμού».

Αναφέρθηκε ακόμα σε πληροφορίες για ενδεχόμενη «επίθεση» κατά του ΚΚΕ, κάτι που, όπως είπε, θα εξαρτηθεί στην πορεία προς τις εκλογές από τις αδημοσίευτες δημοσκοπήσεις, προσθέτοντας ότι «αυτό δείχνει ότι το ΚΚΕ τους φοβίζει».

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είπε ότι πάνω από 35% είναι νέα πρόσωπα και στο σύνολο υπάρχουν 155 γυναίκες υποψήφιοι, ενώ για το θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης δήλωσε ότι το κόμμα θα λάβει την τελική του απόφαση.

Επίσης έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του κόμματός της για μαζικούς διορισμούς στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, των έργων υποδομής και ιδιαίτερα αντισεισμικής θωράκισης και διαχείρισης νερού, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε μόνιμο προσωπικό και όχι σε stage που συντελούν στη μείωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ομιλία στη Λαμπρινή

Έκκληση προς την εργατιά, τη φτωχή αγροτιά και τα μικρομάγαζα να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τη δύναμή τους ψηφίζοντας το ΚΚΕ, απηύθυνε η κα Παπαρήγα, μιλώντας αργότερα της στην Λαμπρινή.

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «τα εργατικά στρώματα σήμερα δεν μπορούν πια να πιστεύουν ότι θα αλλάξει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια βλέπουν ότι είναι αποκρυσταλλωμένη, ότι είναι μια πολιτική σε όφελος του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας και γενικότερα της αστικής τάξης».

Ειδικότερα, μιλώντας για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ, είπε ότι «από τα δέκα που λέει τα εννέα αφορούν το να δοθεί χρήμα στους επιχειρηματίες γιατί δήθεν με τον τρόπο αυτό θα σωθούν οι εργαζόμενοι».

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός της ότι θα υιοθετήσει σκληρά μέτρα για δύο χρόνια, «αφού εδώ και 5 χρόνια εφαρμόζει σκληρά μέτρα».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk