Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ Η Αλέκα Παπαρήγα υποψήφια σε Β’ Αθήνας και Α’ Θεσσαλονίκης

Στη Β’ Αθήνας και στην Α’ Θεσσαλονίκης κατέρχεται ως υποψήφια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, όπως προκύπτει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα

<b>Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ</b> Η Αλέκα Παπαρήγα υποψήφια σε Β’ Αθήνας και Α’ Θεσσαλονίκης | tovima.gr

Στη Β’ Αθήνας και στην Α’ Θεσσαλονίκης κατέρχεται ως υποψήφια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, όπως προκύπτει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο ηθοποιός κ. Κώστας Καζάκος, ενώ τη δεύτερη θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο έχει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου κ. Μάκης Μαΐλης και την τρίτη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος του Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. κ. Τάκης Τσιόγκας. Τις δύο τελευταίες, τιμητικές θέσεις του ψηφοδελτίου καταλαμβάνουν ο ιστορικός και καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Μαργαρίτης και ο πρώην γραμματέας της ΚΝΕ κ. Νίκος Σοφιανός. Στην Α’ Αθήνας μεταξύ των υποψηφίων είναι η κυρία Λιάνα Κανέλλη, ο κ. Θανάσης Παφίλης και ο κ. Στέλιος Λάμπρου, στη Β’ Αθήνας ο κ. Γιώργος Μαυρίκος, η κυρία Εύα Μελά, ο κ. Ιωάννης Πρωτούλης και ο κ. Σπύρος Χαλβατζής.

Στην Α’ Πειραιά κατέρχονται η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου, στη Β’ Πειραιά η κυρία Βέρα Νικολαΐδου, στο υπόλοιπο Αττικής ο κ. Ιωάννης Γκιόκας και στη Β’ Θεσσαλονίκης ο κ. Αγγελος Τζέκης.

Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες της χώρας είναι ξανά υποψήφιοι: στην Αιτωλοακαρνανία ο κ. Νίκος Μωραΐτης, στην Αχαΐα ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, στα Δωδεκάνησα η κυρία Λίλα Καφαντάρη, στην Κέρκυρα ο κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στη Λάρισα ο κ. Αντώνης Σκυλάκος, στη Λέσβο ο κ. Σταύρος Σκοπελίτης και στα Τρίκαλα ο κ. Αχιλλέας Κανταρτζής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συμπεριέλαβε το ΚΚΕ στη δημοσίευση των ψηφοδελτίων του συνολικά κατέρχονται 424 υποψήφιοι από τους οποίους οι 150 (ποσοστό 35%) θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά, ενώ οι γυναίκες που στελεχώνουν τους συνδυασμούς είναι 153.

Οσον αφορά τις ηλικίες από 20 ως 30 ετών είναι το 12,5% των υποψηφίων, από 30 ως 40 ετών το 17,45%, από 40 ως 50 ετών το 27,12%, από 50 ως 60 ετών το 34,43% και από 60 ως 70 ετών το 7,78%.

Η κοινωνική σύνθεση των ψηφοδελτίων ποικίλει, καθώς το 36,32% είναι εργατοϋπάλληλοι, το 8% είναι εργαζόμενοι του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ΟΤΑ, το 10,84% εκπαιδευτικοί, το 4,7% συνταξιούχοι, το 8,72% ΕΒΕ, το 6,36% αγρότες, το 6,13% γιατροί, το 4,24% δικηγόροι, το 3,3% μηχανικοί, το 1,41% δημοσιογράφοι, το 0,94% καλλιτέχνες και 7,54% διάφορες ειδικότητες επιστημόνων και αποφοίτων ΑΕΙ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk