Αντιδράσεις ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ στην ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Το ΚΚΕ  κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι έτοιμος να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τις « γενικόλογες τοποθετήσεις, χωρίς δεσμεύσεις για μισθούς και συντάξεις», ενώ ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο για «ρετρό» εμφάνιση που παραπέμπει στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντιδράσεις  ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ στην ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ | tovima.gr

Ανακοινώσεις για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ εξέδωσαν τα γραφεία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Το ΚΚΕ θεωρεί πως «ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε για χιλιοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ότι βαδίζει στο γνώριμο δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας χέρι – χέρι με τη ΝΔ»

«Αυτό που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ είναι αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, νέα κρατική ενίσχυσή τους και ουσιαστική απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της ‘πράσινης ανάπτυξης|. Την ίδια στιγμή επιφυλάσσει «αυξήσεις» – εμπαιγμό για τους μισθούς, εμφανίζοντας αυτή την κοροϊδία ως ποιοτική διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική της ΝΔ»

«Οι δρόμοι ανάπτυξης είναι δύο. Ο ένας εκφράζεται κυρίως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και είναι ο δρόμος που φέρνει τις οικονομικές κρίσεις. Ο άλλος δρόμος εκφράζεται από το ΚΚΕ και συμπυκνώνεται στο σύνθημα ‘Συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία’» αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

«Όσο και αν προσπάθησε ο κ.Παπανδρέου, μέσα από τις ασαφείς και γενικόλογες τοποθετήσεις του, δεν έπεισε πως το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ που ήδη γνωρίζουμε» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την κατάργηση συγκεκριμένων αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, χωρίς σαφείς θέσεις για την αναγκαία φορολογική μεταρρύθμιση και με υπεκφυγές στο κρίσιμο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προσπάθησε να εμφανίσει ως δήθεν προοδευτική μια κατ’ ουσίαν βαθιά συντηρητική πολιτική, η οποία θα διευρύνει τις ήδη μεγάλες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες.

»Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια βαθιά αλλαγή πολιτικής με σαφείς ριζοσπαστικές δεσμεύσεις και ανατροπές και όχι αόριστες υποσχέσεις &#x5B…&#x5D Σήμερα όσο ποτέ ο τόπος και ο λαός έχει ανάγκη έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα κάνει την έκπληξη».

Από την πλευρά του, ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο για «’ρετρό’ εμφάνιση που παραπέμπει σε εμφανίσεις Ανδρέα Παπανδρέου».

»Πολλά ‘θα’ χωρίς επαρκείς εξηγήσεις. Θύμιζε τον ‘Ανθρωπο που ταλαντευόντανε για να πετύχει τον στόχο του χωρίς να ξέρει πώς να το κάνει. Σαν ν’ αλλάζεις αλυσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει σ’ ανηφόρα» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk