Η αιτία των εκλογών

Καθώς η προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται διαπιστώνουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι η πραγματική αιτία των εκλογών. Αυτή είναι το κεντρικό ζήτημα σε όλες τις συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κομμάτων. Αλλο θέμα δεν συζητείται. Τα οικονομικά επιτελεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων έχουν μελετήσει το τι γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν εκπονήσει δαιμόνια αστυνομικά σχέδια, έχουν εξαντλήσει κάθε όπλο της οικονομικής επιστήμης και έχουν παρουσιάσει όλους τους πιθανούς τρόπους σύλληψης των φοροφυγάδων.

Η αιτία  των εκλογών | tovima.gr

Καθώς η προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται διαπιστώνουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι η πραγματική αιτία των εκλογών. Αυτή είναι το κεντρικό ζήτημα σε όλες τις συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κομμάτων. Αλλο θέμα δεν συζητείται. Τα οικονομικά επιτελεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων έχουν μελετήσει το τι γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν εκπονήσει δαιμόνια αστυνομικά σχέδια, έχουν εξαντλήσει κάθε όπλο της οικονομικής επιστήμης και έχουν παρουσιάσει όλους τους πιθανούς τρόπους σύλληψης των φοροφυγάδων. Των φοροφυγάδων που παραμένουν ασύλληπτοι τα τελευταία σαράντα χρόνια, καθώς βρίσκονται πάντα λίγο πιο μπροστά από τις ελεγκτικές αρχές. Για κάποιον περίεργο λόγο οι φοροφυγάδες μού θυμίζουν την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», η οποία δεν είχε συλληφθεί επί δεκαετίες, ώσπου ήρθαν λόγω Ολυμπιακών άγγλοι και αμερικανοί ειδικοί και τη συνέλαβαν. Μήπως αυτό πρέπει να γίνει και με τη φοροδιαφυγή; Μήπως χρειαζόμαστε βοήθεια από τους ξένους; Διότι προφανώς είμαστε ανίκανοι να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα που μεταφέρει το χρήμα από το δημόσιο ταμείο στις τσέπες κάποιων πονηρών. Και αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όλα τα μέτρα που εξαγγέλλονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής τελικά είναι μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης των νομοταγών φορολογουμένων. «Πάγωμα» μισθών και συντάξεων, «πάγωμα» προσλήψεων στο Δημόσιο, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, εφάπαξ εισφορά και ούτω καθεξής. Οποιος δηλαδή φορολογείται ήδη, θα φορολογηθεί ακόμη περισσότερο. Ο φοροφυγάς όμως δεν φορολογείται. Και αφού δεν φορολογείται, δεν θα επιβαρυνθεί φορολογικά. Θα βγει στεγνός από τη φοροκαταιγίδα που εξαπολύει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να πλουτίζει εις βάρος του κράτους και του λαού.

Τι κρύβεται πίσω από τη φοροδιαφυγή; Η ανικανότητα των δημοσίων υπηρεσιών, η διαφθορά των ελεγκτών της Εφορίας, η ικανότητα του φοροφυγάδος, το άδικο και ατελέσφορο φορολογικό σύστημα, η παραοικονομία, η πελατειακή σχέση πολιτών και πολιτικών, η νοοτροπία του «αντάρτη», η αδιαφορία των καταναλωτών που δεν ζητούν απόδειξη, η βλακεία των τίμιων φορολογουμένων, η Τουρκοκρατία που μας έμαθε το μπαχτσίσι; Ολα αυτά μαζί. Το ζήτημα είναι ότι επί σαράντα χρόνια η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή βασιλεύουν και είναι η αιτία της άθλιας κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, η οποία, ενώ αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη, συνεχίζει να παραμένει ελλειμματική και καταχρεωμένη.

Και αυτή είναι μια πολύ μίζερη κατάσταση, διότι η χώρα μένει πίσω. Μένει πίσω στην Παιδεία, στην Υγεία, στις υποδομές, δεν παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην πρόοδο της διεθνούς κοινότητας, είναι, ήταν και θα είναι ο πτωχός συγγενής της Ευρώπης, μια παράξενη χώρα όπου, ενώ όλες οι άλλες ανταγωνίζονται διεκδικώντας την ευημερία και την πρόοδο στο νέο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, οι Ελληνες ακόμη ασχολούμαστε με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά των πολιτικών και των δημοσίων υπαλλήλων.

gnikolo@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk