Επιστολές προς ΤΟ ΒΗΜΑ

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004 ● Ε-mail: epistoles@tovima.gr Ο κ. Θανάσης Σταματέλος, από τη Φωκίδα, γράφει: Τούτες οι εκλογές θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο τη ζωή του ελληνικού λαού. Και δεν θα είναι μια μεγάλη νίκη μόνο του ΠαΣοΚ αλλά με τον τρόπο που θα κυβερνήσει ο Γιώργος Παπανδρέου θα νιώθουν κερδισμένοι όλοι οι Ελληνες, αφού σαν καινοτόμος ηγέτης που είναι θα φέρει τέτοιες αλλαγές στον τόπο που όταν κάποτε αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο θα αναγκασθούν και οι επόμενες κυβερνήσεις να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που θα έχει χαράξει ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Οκτώβρη του 2009.

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

«Ριζική η αλλαγή»
Ο κ. Θανάσης Σταματέλος, από τη Φωκίδα, γράφει:

Τούτες οι εκλογές θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο τη ζωή του ελληνικού λαού. Και δεν θα είναι μια μεγάλη νίκη μόνο του ΠαΣοΚ αλλά με τον τρόπο που θα κυβερνήσει ο Γιώργος Παπανδρέου θα νιώθουν κερδισμένοι όλοι οι Ελληνες, αφού σαν καινοτόμος ηγέτης που είναι θα φέρει τέτοιες αλλαγές στον τόπο που όταν κάποτε αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο θα αναγκασθούν και οι επόμενες κυβερνήσεις να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που θα έχει χαράξει ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Οκτώβρη του 2009. Και δεν θα μπορούν να κάνουν αλλιώς, γιατί θα είναι απαίτηση αλλά και δικαίωμα του ελληνικού λαού. Και αν για τον έλληνα πολίτη τον Οκτώβρη του 1981 έγινε η αλλαγή σε δύο βασικούς τομείς, που ήταν το κλείσιμο της ψαλίδας στις αποδοχές και το ανέβασμα του βιοτικού επιπέδου, τον Οκτώβρη του 2009 θα έχουμε τη μεγάλη αλλαγή σε όλους τους τομείς. Και πρώτα απ΄ όλα θα υπάρξουν στην κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση ικανοί και κυρίως έντιμοι άνθρωποι, ώστε να γίνουν παρελθόν η αλαζονεία και η διαφθορά. «Γιατί δεν το είπε;»
Ο κ. Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος, γράφει:

Ακούγοντας με προσοχή τις τελευταίες ημέρες τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ήρθε στο μυαλό μου ανεμπόδιστα το περίφημο αισώπειο παραμύθι του ψεύτη βοσκού με τον κακό τον λύκο. Πρότεινε το 2004, πρότεινε το 2007, πρότεινε το 2009… Εισακούστηκε το 2004, είπε ψέματα. Εισακούστηκε το 2007, είπε ψέματα. Λέει ψέματα το 2009, κανείς δεν τον πιστεύει πια. Ειρήσθω εν παρόδω ότι χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς περί τα τέσσερα εκατομμύρια Ελληνες ως ανώριμους. Ανέλαβε, ισχυρίζεται, μια οικονομία διαλυμένη, με αποτέλεσμα να της προσφέρει την ταφόπλακα… Ακόμα όμως και αν είχε δίκιο, γιατί τότε ως έντιμος πολιτικός ανήρ δεν βγήκε να πει «ξέρετε, ψηφοφόροι μου, γλύκανα προεκλογικά το ώτα σας, δεν μπορώ να αντεπεξέλθω»;

«Πολιτικοί διαφθορείς»
Ο κ. Ιωάννης Π.Θεοδωρόπουλος, απόστρατος ΠΝαπό την Αθήνα, γράφει:

Οι αρχαίοι έλληνες σοφοί ετόνιζαν ότι κύριο μέλημα των αρχόντων πρέπει να είναι η ηθική διαπαιδαγώγηση των πολιτών. Επέμεναν μάλιστα να είναι οι άρχοντες αυτοί όχι κάτω των πενήντα ετών. Και όταν οι ηγέτες των αρχαίων ελληνικών πόλεων δεν ανταποκρίνονταν στις προεκλογικές υποσχέσεις τους, οι νόμοι προέβλεπαν την αυστηρότατη καταδίκη τους. Και ερχόμαστε στα σημερινά τεκταινόμενα. Οι πολιτικοί μας όχι μόνο δεν διαπαιδαγωγούν τον λαό μας, αλλά και τον οδήγησαν σε πρωτοφανή στην ιστορία του διαφθορά! Ποτέ άλλοτε το ελληνικό έθνος δεν είχε ξεπέσει τόσο χαμηλά. Ως προς την ηλικία των πολιτικών μας, βλέπουμε ότι μας κυβερνούν «παιδιά» (!), όπως λέγεται. Και τα παιδιά αυτά μάς υπόσχονται παραδείσους προεκλογικά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή φόβο ότι θα τιμωρηθούν. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες; Θα μπορούσαμε, Θεού θέλοντος, να προβάλουμε ένα διάδοχο σχήμα, προτού να είναι πολύ αργά.

Εκπαιδευτικές ανάγκες
Η κυρία Αναστασία Καλλένη , νηπιαγωγός, γράφει:

Πολλοί γονείς υποχρεώνονται να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία πληρώνοντας μεγάλα ποσά, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για όλα τα νήπια στα υπάρχοντα δημόσια νηπιαγωγεία. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι νηπιαγωγοί. Είναι εμφανής η αδυναμία αλλά και η αδιαφορία του κράτους να καλύψει τις ανάγκες και να ικανοποιήσει το δικαίωμα των πολιτών για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.

Για το ίδιο θέμα η κυρία Δήμητρα Αποστολάκη γράφει:

Οι ανάγκες για νηπιαγωγούς πανελλαδικά φθάνουν τα 800 άτομα. Σε αυτές τις ανάγκες για εκπαιδευτικούς υπολογίστε και τις νηπιαγωγούς που χρειάζονται επιπλέον προκειμένου να καλυφθεί ο τεράστιος αριθμός προνηπίων που διώχνονται τον Σεπτέμβρη ως υπεράριθμα, παρά την προεγγραφή τους τον Ιούνιο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και τα κενά πολύ περισσότερα από 800, γιατί ενώ επιβάλλεται η ίδρυση πολλαπλάσιων τμημάτων, ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά, απειλείται η συνέχιση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων!

Για το ίδιο θέμα η κυρία Βιβή Αρβανίτη γράφει:

Είναι επιτακτική ανάγκη η εξαίρεση από το πάγωμα των προσλήψεων όλων των εκπαιδευτικών. Είναι απαραίτητο να συνεχίσει το ΑΣΕΠ τη βαθμολόγηση των γραπτών των τεχνικών ειδικοτήτων, να εκδώσει τα οριστικά αποτελέσματα των κλάδων Πληροφορικής ΑΕΙ, Πληροφορικής ΤΕΙ και Θεατρικών Σπουδών. Απαραίτητη είναι η έκδοση των εγκυκλίων διορισμού για τους κλάδους Πληροφορικής, Θεατρικών Σπουδών, Οικονομολόγων, Κοινωνιολόγων, Καλλιτεχνικών. Επιτακτική ανάγκη η ανάρτηση των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων όλων των ειδικοτήτων. Και η πρόσληψη των απαιτούμενων αναπληρωτών και ωρομισθίων για την κάλυψη όλων των κενών.

Συγκοινωνιακές υποδομές
Ο κ. Θεόφιλος Βαμβάκος, διπλ. μηχ.- ηλεκτρ.μηχανικός ΕΜΠ και μεταφραστής δυτικοευρωπαϊκών και σλαβικών γλωσσών,από το Χαλάνδρι της Αθήνας, γράφει:

Αν αληθεύει η πληροφορία ότι μόνον τα 20 από τα 120 χιλιόμετρα του υπό κατασκευήν αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου- Πατρών θα είναι με τρεις λωρίδες+ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, ενώ τα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα θα είναι… μίζερα, δηλαδή με δύο λωρίδες+ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, τότε δυστυχώς διαπράττεται ένα μεγάλο λάθος πρόβλεψης των μελλοντικών κυκλοφοριακών αναγκών του εν προκειμένω οδικού άξονα. Η ίδια «μιζέρια» και στη μελλοντική σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών- Πατρών. Σχεδόν θριαμβολογικά αναγγέλλεται ότι η διαδρομή το 2015 θα καλύπτεται σε δύο ώρες και ότι (δήθεν) εισερχόμεθα στη λέσχη των αναπτυγμένων σιδηροδρομικώς κρατών, τη στιγμή που Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ. επιτυγχάνουν μέσες ταχύτητες μεγαλύτερες των 200 χλμ. /ώρα και όχι τα δικά μας 100 χλμ. /ώρα (περίπτωση Αθηνών- Πατρών). Για να είμαι αντικειμενικός, μπορεί το κόστος ενός ΤGV ή ισπανικού ΑVΕ (Τρένα Υψηλής Ταχύτητας) να είναι μεγάλο, αλλά θα άξιζε τον κόπο προκειμένου να ξεφύγουμε, έστω σε μερικά πράγματα, από τη μόνιμη θέση του θλιβερού ουραγού της Ευρώπης.

«Οι πολιτικοί και το δασάκι»
Ο κ. Ανάργυρος Παπακυριακόπουλος , από τον Ομιλο Ενεργών Πολιτών Βορείου και Ανατολικής Αττικής, γράφει:

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν αναφέρθηκε στις πυρκαϊές που αφάνισαν και αφανίζουν τις δασικές εκτάσεις της χώρας. Για την προστασία δε των δασών ούτε λέξη δεν ακούστηκε. Ο όμιλός μας αγωνίζεται χρόνια τώρα να σώσει από την άμεση απειλή πυρκαϊάς το δημόσιο δασάκι «Μιμικόπουλου» (εκτάσεως 45 στρεμμάτων) που βρίσκεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Ζητούμε μια στοιχειώδη περίφραξη, με ένα χαμηλό τοιχάκι, με εισόδους για τους περιπατητές και την τοποθέτηση δύο πυροσβεστικών κρουνών. Ο κίνδυνος πυρκαϊάς κατά τους θερινούς μήνες είναι μεγάλος, εφόσον μέσα στο δασάκι παρκάρουν αυτοκίνητα των επισκεπτών των γύρω πολυεθνικών εταιρειών. Δύο υπουργεία (Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης) και δύο δημόσιες υπηρεσίες με αόρατους προϊσταμένους (Περιφέρεια Αττικής και Δασαρχείο Πεντέλης) άλλοτε δεν απαντούν στο αίτημά μας αυτό και άλλοτε απαντούν με κοινοποιήσεις «πάσας», κατά την ποδοσφαιρική ορολογία. Δυστυχώς, κανένα από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, και αυτοί ακόμη οι Οικολόγοι Πράσινοι, δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον (παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές μας) για την προστασία του δάσους αυτού, που είναι ο μοναδικός πνεύμονας της περιοχής. Αδιαφορούν δε τελείως και οι βουλευτές της β΄ περιφέρειας Αθηνών όλων των κομμάτων, εκτός από δύο. (Πρόκειται για τους κκ. Γεράσιμο Γιακουμάτο και Φώτη Κουβέλη, που έκαναν και σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή). Ο όμιλός μας αποφάσισε, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις προσεχείς εκλογές, να ανακοινώσει τα ονόματα των κκ. βουλευτών της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου της β΄ περιφέρειας Αθηνών που αδιαφόρησαν για το «παράλογο» αίτημά μας αυτό. Τη σωτηρία του δάσους «Μιμικόπουλου».

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk