Σε διαρκή πτώση η οικοδομική δραστηριότητα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά μειώνεται σημαντικά η οικοδομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη χώρα, που παραδοσιακά αποτελούσε την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας. Η πτώση η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2008, μετά τη μαζική έκδοση οικοδομικών αδειών από τους κατασκευαστές στα τέλη του 2007 για να προλάβουν την εφαρμογή του ΦΠΑ, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οπως ανακοίνωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία, τον Ιούνιο καταγράφηκε μείωση 14,7% στον αριθμό…

Σε διαρκή πτώση η οικοδομική δραστηριότητα | tovima.gr

Για δεύτερη συνεχή χρονιά μειώνεται σημαντικά η οικοδομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη χώρα, που παραδοσιακά αποτελούσε την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας. Η πτώση η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2008, μετά τη μαζική έκδοση οικοδομικών αδειών από τους κατασκευαστές στα τέλη του 2007 για να προλάβουν την εφαρμογή του ΦΠΑ, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία, τον Ιούνιο καταγράφηκε μείωση 14,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 25,1% στην επιφάνεια και κατά 26,7% στον όγκο των νέων κτιρίων, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008.

Τον εφετινό Ιούνιο το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα διαμορφώθηκε στις 5.366 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 1.168.300 τ.μ. επιφάνειας και 4.339.500 κ.μ. όγκου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk