Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Mε αρκετούς ευρωπαϊκούς δείκτες να ανακτούν νέα υψηλά από τον περασμένο Οκτώβριο στην έκτη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση, η εγχώρια αγορά ακολούθησε τη διεθνή τάση αντιδρώντας στις προχθεσινές πιέσεις. Παρά το γεγονός ότι λίγο προτού ξεκινήσει η τελευταία ώρα της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης έχασε όλα τα κέρδη του υποχωρώντας στο προχθεσινό κλείσιμο, και συγκεκριμένα στο χαμηλό των 2.510 μονάδων, δεν δυσκολεύθηκε να ανακάμψει έντονα ανοδικά καλύπτοντας το παροδικά χαμένο έδαφος …

Mε αρκετούς ευρωπαϊκούς δείκτες να ανακτούν νέα υψηλά από τον περασμένο Οκτώβριο στην έκτη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση, η εγχώρια αγορά ακολούθησε τη διεθνή τάση αντιδρώντας στις προχθεσινές πιέσεις.

Παρά το γεγονός ότι λίγο προτού ξεκινήσει η τελευταία ώρα της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης έχασε όλα τα κέρδη του υποχωρώντας στο προχθεσινό κλείσιμο, και συγκεκριμένα στο χαμηλό των 2.510 μονάδων, δεν δυσκολεύθηκε να ανακάμψει έντονα ανοδικά καλύπτοντας το παροδικά χαμένο έδαφος μέσα σε λίγα λεπτά! Στη συνέχεια ακολούθησαν μικρές εναλλαγές τάσης, χωρίς όμως να «απειληθεί» το προηγούμενο χαμηλό, καθώς το συνεχιζόμενο ανοδικό κλίμα στην Ευρώπη και οι θετικές ενδείξεις από την προσυνεδρίαση της Νέας Υόρκης και το μετέπειτα ανοδικό ξεκίνημα δεν άφησαν περιθώρια στους εδώ επενδυτές να πιέσουν τις τιμές.

Αναλυτικά, ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με έντονα ανοδικές διαθέσεις, οι οποίες όμως εξαντλήθηκαν πολύ νωρίς στο στιγμιαία υψηλό των 2.534 μονάδων.

Ωστόσο η αρχική ανάκαμψή του άφησε σημαντικά περιθώρια για την ενδοσυνεδριακή «διόρθωση» που ακολούθησε, ώστε να μην κινδυνέψει να διασπάσει καθοδικά την περιοχή των 2.500 μονάδων. Η ανοδική αντίδραση στο τελευταίο ημίωρο έφερε τον γενικό δείκτη υψηλότερα των 2.520 μονάδων και επανέφερε σε θετικό έδαφος τον δείκτη FΤSΕ 20. Ανοδικά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, χάρη κυρίως στις υπεραποδόσεις σε Αlapis και Βωβό, ενώ ο δείκτης FΤSΕ 80 έχασε σχετικά νωρίς τα αρχικά κέρδη του και παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος ως και τη λήξη της συνεδρίασης.

Ο τζίρος της αγοράς, μολονότι κινήθηκε με βραδύτερους των προχθεσινών ρυθμούς, διαμορφώθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ οι ανοδικές μετοχές ξαναπήραν το προβάδισμα μετά την ανάκαμψη στο τέλος, με μικρή όμως διαφορά από τις καθοδικές.

Μετοχές
* Εθνική Τράπεζα: Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, η αδυναμία ανάκαμψης της μετοχής, η οποία ακολούθησε πλαγιοκαθοδική πορεία προτού ακόμη συμπληρωθεί η πρώτη ώρα της συνεδρίασης, έδρασε ανασταλτικά στη δυναμική της αγοράς επιδεινώνοντας την εικόνα της αργά το μεσημέρι.

* ΕFG Εurobank: Η μετοχή αντέδρασε στις προχθεσινές πιέσεις και πέρασε για πρώτη φορά στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις σε θετικό έδαφος, όπου πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών της ελαφρώς χαμηλότερα των 9,7 ευρώ.

* ΟΤΕ: Υστερα από τέσσερις θετικές στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, ο τίτλος δέχθηκε πιέσεις και κινήθηκε σε καθοδική τροχιά από την έναρξη της συνεδρίασης. Με απώλειες της τάξεως του 1% στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, οι οποίες επεκτάθηκαν πέραν του 1,5% προς το τέλος, ο τίτλος συναποτέλεσε με την Εθνική Τράπεζα την αιτία που αποδυνάμωσε στην εξέλιξη της συνεδρίασης την ανοδική πορεία του γενικού δείκτη. * Αlpha Βank: Υστερα από τρεις διαδοχικά αρνητικές συνεδριάσεις η μετοχή επιχείρησε να ανακτήσει μέρος του απολεσθέντος εδάφους με θετικό αποτέλεσμα, καθώς πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του όγκου των συναλλαγών της γύρω από την περιοχή των 11,65 ευρώ, που αντιστοιχεί σε άνοδο της τάξεως του 1%.

* Αlapis: Η άνετη απορρόφηση των δικαιωμάτων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από προχθές και η ισχυρότατη ώθηση της τιμής τους χθες σε ποσοστό 50%, στα 0,09 ευρώ, επανέφεραν σε έντονα ανοδική τροχιά τη μετοχή, η οποία ωθήθηκε προς τα 0,59 ευρώ με άνοδο μεγαλύτερη του 7%.

* Βωβός: Η μετοχή εμφανίζει έντονες μεταπτώσεις από την αρχή του μήνα, με τη δυναμική αντίδραση να παίρνει το προβάδισμα στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου επανέκτησε αρχικά τα 5,5 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk