«Επισφαλής εργασία»

Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι στην «επισφάλεια», δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας

Με εργαζόμενους σε fast food στην πλατεία Συντάγματος συναντήθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Αφού μοίρασε στους εργαζόμενους οδηγούς εργασιακών δικαιωμάτων, τόνισε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι.

Με εργαζόμενους σε fast food στην πλατεία Συντάγματος συναντήθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Δ. Στρατούλη και τον Γ. Μπάρκα.

Αφού μοίρασε στους εργαζόμενους οδηγούς εργασιακών δικαιωμάτων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στην επισφάλεια έφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Θα είμαστε δίπλα τους, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους όσοι δεν έχουν φωνή».

Συμπλήρωσε ότι πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους νέοι, βρίσκονται σήμερα στην επισφάλεια. Πάνω από 300.000 είναι στην μερική απασχόληση.

Πρόσθεσε πως υπάρχει μια διευρυνόμενη κοινωνική κατηγορία εργαζομένων που εργάζονται στην αβεβαιότητα με μερική απασχόληση, με μπλοκάκια, με ενοικιαζόμενη εργασία κι όλα αυτά διότι οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει νόμους αντιεργατικούς, αντιασφαλιστικούς που πρέπει να καταργηθούν.

«Εμείς ήρθαμε σήμερα σε μια συμβολική κίνηση, να μοιράσουμε στους εργαζόμενους των Mc Donald’s στην πλατεία Συντάγματος βιβλία που αναγράφουν πλήρως τα δικαιώματά τους με βάση την εργασιακή νομοθεσία. Την εργασιακή νομοθεσία η οποία δεν τηρείται ουσιαστικά. Πολλές επιχειρήσεις κάνουν τα στραβά μάτια, επιθεώρηση εργασίας δεν υπάρχει» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk