Επίθεση στον Γ.Παπανδρέου

Ανευθυνότητα και απουσία οικονομικού σχεδίου καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός

Ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας το Σάββατο σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει σχέδιο για την οικονομία, ενώ εγκάλεσε τον Γ.Παπανδρέου για το σχέδιό του -όπως είπε- να εγκλωβίσει τη χώρα στη δίνη μακράς προεκλογικής περιόδου.

Ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας το Σάββατο σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει σχέδιο για την οικονομία και απλά υπόσχεται τα πάντα σε όλους. «Δεν μπορούν να εξυγιάνουν την οικονομία. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Δεν μπορούν χωρίς σχέδιο, Χωρίς συγκεκριμένες λύσεις, χωρίς επίγνωση των πραγμάτων» σημείωσε.

Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στον κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι επιθυμούσε να εγκλωβίσει τη χώρα στη δίνη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου:

«Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος είναι γνωστά σε όλους: Την ώρα της σφοδρότερης παγκόσμιας κρίσης, την ώρα που απαιτούνταν δύσκολες αποφάσεις, το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εκβιάσει τη Χώρα. Ο αρχηγός του αποφάσισε να μην ψηφίσει, στην πρώτη φάση, τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προκαλέσει εκλογές και στη συνέχεια να τον ψηφίσει.

» Επεδίωκε να πολώσει, να οξύνει το πολιτικό κλίμα, αλλά και να εγκλωβίσει τη χώρα στη δίνη μιας πολύμηνης προεκλογικής περιόδου. Αντί να υπηρετήσει το συμφέρον του τόπου, κατασκεύαζε σενάρια για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.»

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σύνολο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αναγνώρισε λάθη και καθυστερήσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να βγάλει τη χώρα από την κρίση με συγκεκριμένο σχέδιο.

«Η κρισιμότητα των καιρών δεν προσφέρεται, ούτε για πειραματισμούς, ούτε για αποστασιοποίηση. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί συμμετοχή. Πιστεύω βαθιά στην ωριμότητα των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα επιλέξουν την αλήθεια. Πιστεύω ότι θα διαλέξουν λύσεις και όχι αδιέξοδα.

» Πιστεύω στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έχει τις αναγκαίες λύσεις. Έχουμε τη δύναμη να διορθώνουμε τα λάθη μας. Έχουμε την τόλμη να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, που εγγυώνται ασφαλή και σίγουρη διέξοδο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk