Οι «πεταλουδίτσες» του Μπερλουσκόνι

ΡΩΜΗ O Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε αυτάρεσκα χθες ότι είναι « μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας», και πράγματιστη λαϊκή συνείδηση θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις «υπεράνθρωπου» αυτός ο άνδρας των 72 ετών που βρίσκει πάντα χρόνο να συναναστρέφεται καθ΄ έξιν δεκάδες καλλονές και παράλληλα να κυβερνάει τη χώρα του. Στο θέμα της διακυβέρνησης μπορεί να γεννώνται μεγάλα ερωτήματα, αλλά περί των συναναστροφών του μάλλον δεν χωρεί αμφιβολία. Ο…

ΡΩΜΗ O Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε αυτάρεσκα χθες ότι είναι « μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας», και πράγματιστη λαϊκή συνείδηση θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις «υπεράνθρωπου» αυτός ο άνδρας των 72 ετών που βρίσκει πάντα χρόνο να συναναστρέφεται καθ΄ έξιν δεκάδες καλλονές και παράλληλα να κυβερνάει τη χώρα του.

Στο θέμα της διακυβέρνησης μπορεί να γεννώνται μεγάλα ερωτήματα, αλλά περί των συναναστροφών του μάλλον δεν χωρεί αμφιβολία. Ο Τζιανπάολο Ταραντίνι, ο σκοτεινός επιχειρηματίας από το Μπάρι που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων και «εξώθηση σε πορνεία», τα είπε «με το νι και με το σίγμα» στους ανακριτές, βοηθώντας τις ιταλικές εφημερίδες να αποτυπώσουν με λεπτομέρειες το «ερωτικό καρνέ» με όλα τα κορίτσια του Σίλβιο. Και δηλώνει ότι δεν ψεύδεται ο πρώην πρωθυπουργικός «φίλος» που καταγγέλλεται ότι έπαιζε και ρόλο προαγωγού επί υψηλού επιπέδου, προμηθεύοντας συστηματικά καλλονές στους άρρενες καλεσμένους των περιβόητων «ροζ» πρωθυπουργικών πάρτι. Το πρόγραμμα του Καβαλιέρε διανθιζόταν πάντα από νεαρές γυναίκες, από ακριβείς ημερομηνίες, ονόματα και τόπους συναντήσεων, όπως κατέθεσε ο Ταραντίνι. Εργο των ιταλών δημοσιογράφων ήταν να «ανασυστήσουν» την ατζέντα των πρωθυπουργικών υποχρεώσεων κατά τις συγκεκριμένες αυτές ημερομηνίες. Και προέκυψε το αναμενόμενο: ο Σίλβιο εραστής ενίοτε εξοστράκιζε τον Σίλβιο πολιτικό, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, προκειμένου να εξοικονομεί τον απαιτούμενο χρόνο για τρυφερές συναντήσεις.

Για παράδειγμα, προφασίστηκε την κρίση στoν ιταλικό εθνικό αερομεταφορέα Αlitalia για να παραμείνει στη Ρώμη και να μην πάει στη γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αλλά βρήκε καιρό- την ίδια ακριβώς ημέρα, 23 Σεπτεμβρίου του 2008- για να συναντήσει τέσσερα δροσερά κορίτσια. Επίσης, έφτασε στο σημείο να προφασιστεί… λουμπάγκο για να αποφύγει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κυρινάλιο Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας, προκειμένου να απολαύσει όχι ένα αλλά δύο τετ-α-τετ με τις πιστοποιημένα καλλονές Λίντα Σανταγκουίντα και τη Βραζιλιάνα Καμίλα Κορντέρο Τσαράο, πρώην νύφη του επιστήθιου φίλου του Αντριάνο Γκαλιάνι , που είναι και αντιπρόεδρος της Μίλαν.

Ολα φαίνονται οργανωμένα στην εντέλεια. Η ατζέντα συνδυάζει πρωθυπουργικά καθήκοντα, κοσμικές εμφανίσεις και διαλείμματα χαλάρωσης. Υπουργικό συμβούλιο και γεύμα, ψηφοφορία στη Βουλή και δείπνο, ταξίδι στη Νάπολη- και βέβαια δεν γίνεται χωρίς γεύμα. Η περίπτωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις. Χρειάστηκε… ιατρικό ανακοινωθέν: « Με την κατάλληλη φυσιοθεραπεία, η κατάσταση του πρωθυπουργού παρουσιάζει βελτίωση». Εκείνο το βράδυ όμως ο Ταραντίνι το περιγράφει εντελώς διαφορε τικά. Στο Παλάτσο Γκρατσιόλι τη (νοικιασμένη) ιδιωτική κατοικία του Καβαλιέρε στη Ρώμη, φτάνει ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια. Οδηγός ο Ταραντίνι, με δύο συνεπιβάτιδες, τη Λίντα και την Καμίλα. Για ευνόητους λόγους και οι δύο αρνούνται την παρουσία τους στον συγκεκριμένο τόπο κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στις 23 Σεπτεμβρίου του 2008. Με πρόσχημα την Αlitalia φρόντισε να στείλει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τον υπουργό Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι. Η κρίσηδεν εμπόδισε ωστόσο τον Καβαλιέρενα γευματίσει το ίδιο εκείνο βράδυ με τον φίλο του τον Ταραντίνι και τέσσερις καλλονές, τις Καρολίνα Μαρκόνι, Φραντσέσκα Γκαράζι, Τζεραλντίν Σεμεγκίνι και Μαρία Τερέζα ντε Νικολό.

Σ τις μέρες που ακολούθησαν ο πρωθυπουργός είχε ένα εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα, επειδή η κατάσταση με την Αlitalia πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Στις 8 Οκτωβρίου αναγκάστηκε να πάρει μέρος στο απογευματινό έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με θέμα την κρίση. Στη συνέχεια παρακολούθησε στο θέατρο Salone Μargherita την επιθεώρηση «Βagaglino» που σπάει κόκαλα. Και μετά την παράσταση, έτρεξε στο Παλάτσο Γκρατσιόλι για το διπλό ραντεβού του με τις πανέμορφες Βανέσα ντι Μέλιο και Μπάρμπαρα Γκουέρα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Ταραντίνι.

Ερωτηθείσα από τη «Repubblica», η κυρία Γκουέρα, χορεύτρια στο «Βagaglino» έδωσε εντελώς διαφορετική εκδοχή: « Εκείνο το βράδυ ήμουν προσκεκλημένη στην κατοικία του πρωθυπουργού. Μαζευτήκαμε καμιά τριανταριά, ολόκληρο το μπαλέτο της παράστασης. Οχι, δεν διανυκτέρευσα στο Παλάτσο Γκρατσιόλι. Ούτε ξαναπάτησα εκεί το πόδι μου…».

Επειτα από όλα αυτά ήταν εύλογη η χθεσινή απορία δημοσιογράφου της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς», που ρώτησε τον Καβαλιέρε αν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί λόγω των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται. Εκείνος, αντί να απαντήσει, έκανε ρελάνς: «Πιστεύω ότι είμαι μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός των τελευταίων 150 ετών της ιταλικής ιστορίας » δήλωσε υπερήφανα, υπό το βλέμμα του ισπανού ομολόγου του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, τον οποίο ξεναγούσε στη Σαρδηνία.

Ας σημειωθεί ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταθέσει αγωγή κατά της «Ελ Παΐς», επειδή η εφημερίδα τον Ιούνιο είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που είχε τραβήξει δαιμόνιος φωτορεπόρτερ με τηλεφακό στη Βίλα Τσερτόζα, την πολυτελή έπαυλη στη Σαρδηνία όπου παρήλαυναν γυμνόστηθες γυναίκες δίπλα στον Καβαλιέρε, ορισμένες από τις οποίες πιθανολογείται ότι είχαν λάβει χρήματα προκειμένου να ψυχαγωγήσουν την εύθυμη παρέα υψηλά ιστάμενων πολιτικών. Και ο Καβαλιέρε συμπλήρωσε την απάντησή του επαναλαμβάνοντας την περίφημη ατάκα του Ιουνίου: «Εγώ δεν έχω ποτέ πληρώσει γυναίκα. Ούτε μία λιρέτα, ούτε ένα ευρώ».

Δεν υπάρχει ποινική ευθύνη
ΜΠΑΡΙ. Ο εισαγγελέας του Μπάρι Αντόνιο Λαουντάτι, αναφερόμενος στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Corriere della Sera», δήλωσε χθες πως «σε ό,τι αφορά την ανάκριση εις βάρος του επιχειρηματία Τζιανπάολο Ταραντίνιείναι απόλυτα σαφές ότι ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνιδεν βαρύνεται με καμία ποινική ευθύνη». Πρόκειται για τις 30 καλλονές οι οποίες, κατά τον Ταραντίνι, συμμετείχαν σε 18 πάρτι του Καβαλιέρε, ορισμένες δε από αυτές προσέφεραν «σεξουαλικές υπηρεσίες» σε προσκεκλημένους προς 1.000 ευρώ έκαστη. Τα χρήματα πλήρωνε ο Ταραντίνι εν αγνοία του πρωθυπουργού, όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες.

Βάσει των καταθέσεων Ταραντίνι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται να μη γνώριζε τίποτα για το χρηματικό «δούναι και λαβείν». «Τις παρουσίαζα ως φίλες μου και δεν έλεγα ότι κάποιες φορές τις πλήρωνα» κατέθεσε ο Ταραντίνι, ενώ οι συνήγοροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφεύγουν κάθε σχόλιο για την υπόθεση. Χθες πάντως πολλές από τις κατονομαζόμενες ως «τριάντα καλλονές» διέψευδαν ότι έλαβαν ποτέ μέρος σε γιορτές σε επαύλεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk