Στη νέα κυβέρνηση οι άδειες των κολεγίων

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα αναλάβει τελικά να δώσει λύση στο θέμα της λειτουργίας των ιδιωτικών κολεγίων στη χώρα μας, καθώς στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν αναμένεται να δοθούν άδειες λειτουργίας. Η Επιτροπή Ελέγχου και Αξιολόγησης των ιδιωτικών κολεγίων διαλύθηκε ξανά χθες, λίγες ημέρες μετά την επανασυγκρότησή της. Ο νέος εκπρόσωπος των πανεπιστημίων στην επιτροπή, καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ.

Στη νέα  κυβέρνηση  οι άδειες  των κολεγίων | tovima.gr

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα αναλάβει τελικά να δώσει λύση στο θέμα της λειτουργίας των ιδιωτικών κολεγίων στη χώρα μας, καθώς στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν αναμένεται να δοθούν άδειες λειτουργίας. Η Επιτροπή Ελέγχου και Αξιολόγησης των ιδιωτικών κολεγίων διαλύθηκε ξανά χθες, λίγες ημέρες μετά την επανασυγκρότησή της. Ο νέος εκπρόσωπος των πανεπιστημίων στην επιτροπή, καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Δ. Βασιλείου παραιτήθηκε από τη θέση του, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε παραιτηθεί και η νέα εκπρόσωπος της ανώτατης Τεχνικής Εκπαίδευσης, καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθήνας κυρία Αλεξάνδρα Αδάμη-Βάρκα. Η επιτροπή συνεπώς καθίσταται ανενεργός, δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις, ούτε να δώσει άδειες ίδρυσης κολεγίων. Και τα δύο νέα μέλη της επιτροπής είχαν δηλώσει άγνοια του διορισμού τους και επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους για τις παραιτήσεις τους. Παράλληλα, όμως, με «θύελλα» προσφυγών απειλούν τη λειτουργία της Επιτροπής, αλλά και τον νέο νόμο για τα κολέγια, οι ομοσπονδίες του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων και ανωτάτων τεχνολογικών ιδρυμάτων ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ-ΤΕΙ αντίστοιχα.

Μένει να απαντηθεί το ερώτημα αν θα αποδεχθούν να συμμετέχουν στην επιτροπή οι δύο αναπληρωτές των παραιτηθέντων μελών της, κάτι που όμως θεωρείται αμφίβολο. Η επιτροπή, ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα το έργο της και να προχωρήσει στην αδειοδότηση των 41 κολεγίων που έχει κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας κατά την πρώτη φάση του ελέγχου.

Πάντως, όπως έχει δηλώσει προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων κ. Κ. Καρκανιάς, σε πρώτη φάση τα κολέγια θα λειτουργήσουν εφέτος με το παλαιό καθεστώς τους. Οι εκπρόσωποι πολλών κολεγίων, ωστόσο, προσανατολίζονται στο να ζητήσουν επιστροφή μέρος του παραβόλου που πλήρωσαν για τις άδειες ίδρυσής τους, λόγω μη τήρησης των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων από το υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk