ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σε καλό κλίμα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ

O δεύτερος και κρισιμότερος γύρος των απευθείας διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό άρχισε χθες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του (εγκαταλελειμμένου από το 1974) αεροδρομίου της Λευκωσίας ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια και στον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η χθεσινή συνεδρίαση αναλώθηκε στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, ένα θέμα όπου οι δύο ηγέτες έχουν αντίθετες απόψεις κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανομή των εξουσιών. Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ.

Σε καλό κλίμα ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ | tovima.gr

O δεύτερος και κρισιμότερος γύρος των απευθείας διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό άρχισε χθες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του (εγκαταλελειμμένου από το 1974) αεροδρομίου της Λευκωσίας ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια και στον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η χθεσινή συνεδρίαση αναλώθηκε στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης, ένα θέμα όπου οι δύο ηγέτες έχουν αντίθετες απόψεις κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανομή των εξουσιών.

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι κατατέθηκαν από τους κκ. Χριστόφια και Ταλάτ γεφυρωτικές εισηγήσεις σε σχέση με την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου της ομόσπονδης Κύπρου και συμφώνησαν να συζητήσουν τις προτάσεις στη συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Πέμπτη.

Ο κ. Ντάουνερ άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν και τα Ηνωμένα Εθνη τις προτάσεις τους λέγοντας ότι «ο κόσμος είναι ελεύθερος και ο καθένας έχει τις ιδέες του», για να προσθέσει: «Αυτό εξαρτάται από τους δύο ηγέτες κατά πόσο επιθυμούν κάτι τέτοιο και ποιος θα αγκαλιάσει αυτές τις ιδέες». Ο δεύτερος γύρος άρχισε, όπως είπε και ο κ. Χριστόφιας, σε καλό κλίμα. Σε αυτό συνέβαλε και η κοινή έκθεση που διοργάνωσαν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι καλλιτέχνες στον χώρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, την οποία επισκέφθηκαν και οι δύο ηγέτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk