Ξανά στα θρανία

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία παρουσία της πολιτικής ηγεσίας

Πίσω στα θρανία επέστρεψαν 1.480.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που άκουσαν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη ο Γ.Παπανδρέου, στο Περιστέρι η Αλ.Παπαρήγα και στους Αγ.Αναργύρους ο Αλ.Τσίπρας, στο Π.Φάληρο ο Γ.Καρατζαφέρης.

Πίσω στα θρανία επέστρεψαν 1.480.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που άκουσαν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στον αγιασμό για τη νέα χρονιά στο 40ο Γυμνάσιο και Λύκειο Γκράβας.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκαν το 17ο Γυμνάσιο στο Περιστέρι για να παραστούν στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι μια γενιά εξοικειωμένη με το Διαδίκτυο, αναφερόμενος στο νέο μέτρο της διανομής ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Συνέστησε, επίσης προσοχή στους κανόνες καθαριότητας και τήρησής τους στα σχολεία για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ενώ απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς τόνισε ότι αναγνωρίζεται ιδιαίτερα το έργο και η προσφορά τους.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και για τον ίδιο καθώς τα παιδιά του πηγαίνουν φέτος στην Α’ Δημοτικού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε ιδιαίτερα για τη γρίπη ότι ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι η ίδια η νόσος αλλά ο φόβος, ο πανικός και η ανασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι όσοι επενδύουν σε αυτά «κάνουν λάθος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο Συκεών και το 2ο δημοτικό Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

«Κοντά στα παιδιά, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, κοντά στους γονείς, είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ότι το αγαθό που λέγεται γνώση θα είναι δικαίωμα για όλους. Ποιότητα στη γνώση και πάθος γι’ αυτήν που θα μεταφραστούν σε δύναμη για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως, Σταυρουπόλεως, Συκεών και δυτικής Θεσσαλονίκης Βαρνάβας, ο οποίος χάρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία εικόνα του Αι Γιώργη.

Στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου βρέθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Το 6ο Βιοκλιματικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, όπου παρακολουθήσε τον αγιασμό.

«Γερή προσπάθεια. Τίποτε δε χαρίζεται στη ζωή. Όλα κατακτούνται. Η δική μου ζωή είναι πάντα μια διεκδίκηση προς ένα αποτέλεσμα. Συνεπώς, να μη παραιτούνται και να διεκδικούν… Και να μείνουν ελεύθεροι. Να μην μπουν σε αγκυλώσεις, σε παρωπίδες και σε ράγες», είναι το μήνυμα που στέλνει στους μαθητές ο κ.Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο θέμα της νέας γρίπης τόνισε ότι η πραγματική διάσταση δεν είναι αυτή που έδινε το υπουργείο Υγείας πριν από μερικούς μήνες.

«Ο κόσμος το αντιμετωπίζει πιο θαρρετά και νομίζω ότι η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει. Εξάλλου οι συνολικοί θάνατοι στη Ελλάδα από τη γρίπη είναι πολύ λιγότεροι από τα θύματα των τροχαίων μιας ημέρας», κατέληξε.

Φέτος, η εκπαιδευτική κοινότητα εκτός των καθιερωμένων ελλείψεων βρίσκεται αντιμέτωπη και με το στοίχημα της αντιμετώπισης της νέας γρίπης.

Ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει προειδοποιήσει τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εφόσον διαπιστώσουν κάποιο ύποπτο κρούσμα. Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει την τηλεφωνική γραμμή 1550, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη νέα γρίπη.

Πάντως, για «ανοχύρωτα σχολεία» έκανε εκ νέου λόγο, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό City ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk