Η γρίπη χτύπησε το κουδούνι των σχολείων

Με τις συνηθισμένες πλέον ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σε ετοιμότητα για τη νέα γρίπη άνοιξαν χθες τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Η γρίπη χτύπησε το κουδούνι των σχολείων | tovima.gr

Με τις συνηθισμένες πλέον ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σε ετοιμότητα για τη νέα γρίπη άνοιξαν χθες τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα τα ενημερωτικά φυλλάδια για τη γρίπη είχαν φθάσει σε όλα τα σχολεία της χώρας πολύ πριν από την αποστολή των τελευταίων «πακέτων» με τα εκπαιδευτικά συγγράμματα. Τα σχολεία άνοιξαν στη σκιά της γρίπης αλλά και των βουλευτικών εκλογών, καθώς οι σχολικές αυλές κατακλύστηκαν από υποψηφίους που μοίραζαν ευχές για τη νέα σχολική χρονιά. Από την πλευρά της, η Ανώτατη Συνομοσπονδία των Γονέων Μαθητών Ελλάδος και οι Ομοσπονδίες Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής κατήγγειλαν ότι οι συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας στα σχολεία της χώρας χειροτερεύουν διαρκώς και ζήτησαν κλιμάκια των υγειονομικών υπηρεσιών σε όλα τα σχολεία για να ελέγξουν τους χώρους υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος (τουαλέτες και χώροι εστίασης).

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αναλόγως του αριθμού των κρουσμάτων της γρίπης σε ένα σχολείο, η ειδική επιστημονική επιτροπή του υπουργείου θα αποφασίζει αν θα κλείνει μια τάξη ή ολόκληρο το σχολείο. Aντιθέτως, με το πρώτο κρούσμα θα κλείνουν τα σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες (ιδιωτικά και δημόσια), ενώ τα υπόλοιπα παιδιά θα λαμβάνουν προληπτική αγωγή με αντι-ιικά φάρμακα. Στο υπουργείο Παιδείας λειτουργεί από χθες η τηλεφωνική γραμμή «1550» στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διασποράς της γρίπης.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Παιδείας κ. Α. Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκαν το 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου και ευχήθηκαν καλή χρονιά στους μαθητές. Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της γρίπης και ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Εφέτος χρειάζεται, όλες και όλοι, να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στους κανόνες της καθαριότητας». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε για τον παγκόσμιο ιό της νέας γρίπης. Θέλω να σας πω ότι έγινε ήδη πλήρης, εκτεταμένη ενημέρωση στους δασκάλους σας, στους εκπαιδευτικούς. Είναι καλό λοιπόν όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες τους, φροντίζοντας τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους δίπλα μας». Και οι δύο στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στη νέα ψηφιακή εποχή και στη νέα ευκαιρία που θα έχουν από εφέτος οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου να αποκτήσουν δωρεάν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα ειδικά κουπόνια που θα πάρουν από τα σχολεία τους.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο Συκεών στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ότι το αγαθό που λέγεται γνώση θα είναι δικαίωμα για όλους». «Θα είμαι κοντά σας και σήμερα, και αύριο ως πρωθυπουργός, λαού θέλοντος» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως, Σταυρουπόλεως, Συκεών και Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Βαρνάβας, ο οποίος δώρισε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ μια εικόνα του Αϊ-Γιώργη. Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν τα στελέχη του ΠαΣοΚ κυρίες Αννα Διαμαντοπούλου και Θάλεια Δραγώνα και οι κκ. Σπ. Βούγιας και Ι. Μαγκριώτης. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε το 7ο και το 10ο Λύκειο Περιστερίου.

Μάρνυ Παπαματθαίου

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk