Υπόθεση SiemensΑποφυλάκιση Γεωργίου και Σκαρπέλη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους διατάσσει, με βουλεύματα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Ζίμενς κ. Γιώργο Σκαρπέλη, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, και κ. Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας

<b>Υπόθεση Siemens</b>Αποφυλάκιση Γεωργίου και Σκαρπέλη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών | tovima.gr

Την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους διατάσσει, με βουλεύματα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Ζίμενς κ. Γιώργο Σκαρπέλη, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, και κ. Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.
Το Συμβούλιο κάνει δεκτές προσφυγές που υπέβαλαν οι δύο κατηγορούμενοι και αποφασίζει την αποφυλάκιση τους επιβάλλοντας στον καθένα χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Οι δικαστές αποδέχονται με τα βουλεύματα τους ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.
Οι κ.κ. Σκαρπέλης και Γεωργίου συνελήφθησαν στις 29 Μαΐου έπειτα από εντάλματα που είχε εκδόσει σε βάρος τους ο 4ος Ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός και προφυλακίστηκαν αρχές Ιουνίου ύστερα από τυπικές απολογίες. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πριν περίπου από ενάμιση μήνα, είχε διατάξει την αποφυλάκιση των δύο, κηρύσσοντας άκυρη την ανακριτική διαδικασία των απολογιών. Είχαν ακολουθήσει νέα εντάλματα σύλληψης τους από τον ανακριτή και κλήσεις σε απολογίες μετά από τις οποίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι.-

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk