Το Διάστημα… μυρίζει

Στη φωτογραφία ο αστροναύτης Κρίστερ Φούγκλεσανγκ πραγματοποιεί εργασίες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο προγράμματος εργασιών και αναβαθμίσεων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες εκεί. Οι αστροναύτες που πραγματοποιούν εξωτερικές εργασίες και περιπάτους στον σταθμό αναφέρουν ότι γύρω από αυτόν υπάρχει μια παράξενη, χαρακτηριστική μυρωδιά. «Υπάρχει πραγματικά μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναμυρίσει στο παρελθόναλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Στη φωτογραφία ο αστροναύτης Κρίστερ Φούγκλεσανγκ πραγματοποιεί εργασίες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο προγράμματος εργασιών και αναβαθμίσεων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες εκεί. Οι αστροναύτες που πραγματοποιούν εξωτερικές εργασίες και περιπάτους στον σταθμό αναφέρουν ότι γύρω από αυτόν υπάρχει μια παράξενη, χαρακτηριστική μυρωδιά.

«Υπάρχει πραγματικά μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναμυρίσει στο παρελθόναλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι από αυτά τα πράγματα που σου μένουν» δήλωσε ο Κέβιν Φορντ, πιλότος του διαστημικού λεωφορείου «Discovery» το οποίο βρίσκεται «δεμένο» στον σταθμό. Ορισμένοι αστροναύτες έχουν περιγράψει την οσμή του Διαστήματος σαν κάτι που μυρίζει όπως το μπαρούτι ή το όζον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk